Iohannis, după vizita la Ciorbea: Avocatul Poporului poate ataca OUG la CCR

Klaus Iohannis a declarat miercuri că Avocatul Poporului poate sesiza la CCR OUG privind modificarea Codurilor penale.

"Ştiu că s-a vehiculat mai de dimineaţă, în această zonă, că Avocatul Poporului nu poate să intervină fiindcă anumite articole încă nu intră în vigoare. Împreună cu juriştii de la Administraţia Prezidenţială am căutat documente şi am găsit. Există un precedent din octombrie 2013 când Avocatul Poporului de atunci a atacat o OUG pe insolvenţă, pe data de 9 octombrie, cu toate că ea a fost dată cu intrare în vigoare în 25 octombrie, iar CCR la vremea respectivă a decis că este corectă sesizarea. Deci se poate fără niciun fel de problemă şi făcând uz de acest precedent să se atace această Ordonanţă de urgenţă", a spus Iohannis, după ce s-a întâlnit cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

"Speranţa mea este că până mâine sau poate până poimâine va lua decizia corectă şi va sesiza CCR", a spus Iohannis. El a afirmat că Avocatul Poporului va trebui 'în afară de situaţia pur juridică să se uite puţin şi în jur, să vadă că România este revoltată'.

"Aceste lucruri nu pot fi ignorate şi nu pot fi explicate prin faptul că şi în alte ţări au fost proteste. Aceste proteste sunt la noi, sunt în România, în România este atacat statul de drept şi aici trebuie făcută ordine', a declarat Iohannis, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel