Iohannis, discuție „foarte bună” cu Olaf Scholz

Sursă foto: Presidency.ro
Sursă foto: Presidency.ro

Iohannis a avut o discuție „foarte bună” cu Olaf Scholz.

Președintele Klaus Iohannis scrie pe Twitter că a avut „o discuție foarte bună” cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Cei doi au discutat și despre aderarea României la spațiul Schengen.

„Discuție foarte bună cu cancelarul Olaf Scholz privindconsolidarea în continuare a relațiilor noastre bilaterale cu accent pe cooperarea economică și energetică, precum și aderarea României la Schengen. Continuăm coordonarea privind situația de securitate și modalitățile de a ajuta refugiații”, a scris Iohannis.

Întâlnirea a avut loc vineri, la Bruxelles, în marja reuniunii Consiliului European.

VEZI ȘI: Despre riscul apariţiei unei crize alimentare ca urmare a conflictului din Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referitor la riscul apariţiei unei crize alimentare ca urmare a conflictului din Ucraina, că România are o situaţie bună în privinţa agriculturii şi nu crede că vor fi probleme, dar îmi plan mondial pot să apară situaţii în care aprovizionarea nu va fi la nivelul obişnuit şi este posibil ca sancţiunile impuse Rusiei să producă mişcări şi la preţurile alimentare.

"Nu credem că va exista o problemă semnificativă în România, dar îmi plan mondial este clar că pot să apară situaţii în care aprovizionarea nu va fi la nivelul la care am fost obişnuiţi, dacă ne gândim doar că o bună parte din grâul care se consumă pe întreaga planetă se produce în Rusia şi Ucraina sau cel puţin până acum s-a produs în Rusia şi putem să ne dăm seama că deja de aici este posibil să apară o problemă în aprovizionare", a afirmat şeful statului la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului European.

Preşedintele a adăugat că nu crede că România va avea probleme din acest punct de vedere.

"România are o situaţie bună în ce priveşte agricultura şi credem că nu vor fi probleme. Însă, da, este posibil ca sancţiunile pe care le-am hotărât şi de care intenţionăm să ne ţinem să producă mişcări şi la preţurile alimentelor", a mai spus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel