Iohannis, declarație surprinzătoare. Chirieac: Este profund în defavoarea României

Iohannis
Iohannis

Klaus Iohannis a declarat, cu puțin timp în urmă, că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Bogdan Chirieac consideră că o astfel de declarație este extrem de gravă și depășește sfera războiului politic din țară.

Klaus Iohannis și-a schimbat opinia cu privire la capabilitatea României de a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. După plecarea lui Victor Negrescu, președintele României a declarat că nu suntem pregătiți să facem față unei asemenea provocări. 

Bogdan Chirieac a declarat la Antena 3 că firmațiile făcute de Klaus Iohannis fac mult rău României. "Dacă nu ar privi România, ci un interes major al său în politica externă, ar fi fost pur și simplu o declarație politică așa cum se fac zilnic în țara noastră. Chestiuna asta făcută de președinte este profund în defavoarea României. Nu poți să spui, fiindcă a plecat Victor Negrescu, nimeni în drum, că Guverunul sau România nu își mai îndeplinește targetul la președinția rotativă. Despre ce vorbim? Hai să păstrăm discursul în limitele realității, nu ne ducem în zona absurdului", a declarat analistul.

"Cu asta trebuie să trăim"

În cadrul aceluiași discurs, Klaus Iohannis a mai spus că Guvernul Dăncilă este un "accident al democrației". "Domnului președinte Iohannis nu îi place acest Guvern. Probabil dacă îi întrebi pe cei de la PSD vă vor spune că alegerea domnului Iohannis a fost un accident al democrației. Cu asta trebuie să trăim, asta este democrația. Românii au vrut un președinte de o culoare politică, un Guvern și un Parlament de o altă culoare politică. Nu sunt accidente ale democrației. Accident politic a fost în Algeria prin 1992 când s-a votat fundamentalismul islamic, în mod demcratic. Și între turul unu și turul doi, fiindcă au anunțat că s-au desființat partidele, au blocat alegerile. Atunci s-a vorbit pentru prima dată despre accident și despre limitele democrației. România nu este în aceeași situație", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel