Iohannis, audiere Kovesi. Ciutacu: În anchetarea lui Dragnea de ce nu a atras atenția?

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu a comentat declarația președintelui Klaus Iohannis în care solicită procurorilor Secţiei de investigare a magistraților corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației în ceea ce privește dosarul deschis pe numele Laurei Codruța Kovesi, având în vedere audierea de vineri, 15 februarie, a fostei șefe DNA.

"'Procurorii sunt imparțiali și foarte corecți, în general. Nu am înțeles de ce a simțit nevoia să atragă atenția. Nu îmi amintesc ca domnul Iohannis să le fi atras atenția procurorilor de la DNA să fie foarte corecți în anchetarea domnilor Dragnea și Ponta, spre exemplu, s-a prezumat că sunt corecți. La fel prezum și eu că sunt corecți procurorii care o anchetează pe doamna Kovesi, nu văd de ce nu ar fi. În cazul domnilor Dragnea și Ponta nu a fost nevoie să atragă atenția și înțeleg că domnia sa nu a fost de acord cu înființarea secției.

Lege promulgată indiferent că președintele a fost sau nu de acord

Cu toată dragostea, a promulgat legea care a fost dovedită constituțională după ce domnia sa a atacat-o. Domnul Iohannis, că a fost sau nu a fost de acord, asta e viața, se mai întâmplă. Se dau legi în țara asta și fără ca președintele să fie de acord. Legea este în vigoare, în Monitorul Oficial. Adina Florea și șeful de la Inspecția Judiciară sunt în funcție pe baza unei legi promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial. Nu și-au făcut ei o secție la colțul blocului. Este o secție a Parchetului General, condus de domnul Lazăr, iar Klaus Iohannis a declarat că e foarte performant și conduce foarte bine secția. Și atunci care este problema?

Înțeleg că domnul Iohannis face presiuni asupra justiției și nu o lasă pe doamna Kovesi să se ducă la judecător, să își angajeze un avocat și să își probeze nevinovăția în instanță?, a declarat Victor Ciutacu, în emisiunea Violetei Romanescu, la România TV.

Vezi și: Iohannis, declarație audiere Kovesi. Avocatul Bolcaș: Este mai mult decât clar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel