Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a lui Tiberiu Nițu

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de eliberare a lui Tiberiu Nițu din funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Tot astăzi, ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat că urmează să discute cu reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru declanșarea procedurilor de desemnare a unui nou procuror general, menționând că nu are candidați.

"Va fi o procedură transparentă, deschisă. (...) Am discuții informale cu CSM joi și imediat voi declanșa (procedura — n.r.). (...) Avizul CSM nu este consultativ. Este un aviz... N-am lansat procedura. Vă puteți imagina că am niște candidați înainte să lansez o procedură?! Se întâmplă așa ceva în țară în legătură cu orice procedură?!", a declarat Raluca Prună, la sediul Ministerului Justiției, citată de Agerpres.

Întrebată dacă i-a dat lui Nițu opțiunea să demisioneze, ea a răspuns: "Nu i-am dat nicio opțiune domnului Nițu. Îl felicit pentru hotărârea pe care a luat-o".

Tiberiu Nițu și-a anunțat, marți, demisia din funcția de procuror general al României, "ca un gest de responsabilitate și onoare", după ce numele său a apărut în scandalul legat de folosirea coloanei oficiale.

"Cu toate că Raportul MCV validează rezultatele activității mele în fruntea Ministerului Public, la fel și datele din bilanț care vor fi făcute publice în cursul lunii martie, în condițiile în care numele meu și funcția pe care o reprezint sunt asociate în mod artificial cu o situație de natură să aibă consecințe asupra imaginii instituției pe care o conduc, am decis — ca un gest de responsabilitate și onoare — să îmi depun demisia din funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție", a precizat Nițu într-un comunicat transmis presei.

Atribuţiile lui Tiberiu Nițu au fost preluate de către prim-adjunctul său, Bogdan Licu, cel care a fost deja numit procuror general interimar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel