Iohannis a promulgat bugetul pe 2015, imediat după decizia CCR

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat bugetul pe 2015, în ziua în care Curtea Constituțională a respins sesizarea PNL cu privire la această lege.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 29 decembrie a.c., Decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2015 și Decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, în urma deciziei Curții Constituționale a României de a respinge sesizarea de neconstituționalitate", a anunțat Administrația Prezidențială.

PNL a contestat la CCR legea bugetului pe 2015, în ciuda apelurilor repetate ale miniștrilor guvernului Ponta, care au avertizat cu privire la efectele negative ale acestui demers. Liberalii l-au acuzat pe Ponta că a amânat deliberat alcătuirea guvernului.

CCR a decis luni că este constituțională legea bugetului de stat pe anul 2015, după ce a respins sesizarea PNL.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat la finalul ședinței că actul normativ este constituțional în raport de criticile formulate și că legea va fi trimisă luni președintelui României pentru promulgare.

"Această nedepunere a legii bugetului în Parlament la termen nu este sancționată nici de legea pe care ei o invocă și nici de Constituție. Deci nu putem noi să inventăm sancțiuni pentru faptele Guvernului sau Parlamentului. (...). Noi astăzi trimitem legea la Președinție pentru promulgare. (...) Criticile care au fost aduse acestei legi nu pot fi considerate ca încălcări ale Constituției ", a explicat șeful CCR.

Alina Gorghiu: PNL respectă decizia CCR privind legea bugetului pe 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel