EXCLUSIV  Ioan Burculeț, astrologul care a prezis cutremurul din România, interviu. Elementul cheie la care niciun român nu s-ar fi gândit

Facebook / Ioan Burculeț
Facebook / Ioan Burculeț

Ioan Burculeţ, specialist în astrologie, în previziunile sale pentru sfârşitul acestui an, a afirmat că un cutremur se va produce în România. Contactat de redactorii DC News, a spus că nu e vorba de o premoniție, cum ar putea spune unii.

Ioan Burculeţ a devenit cunoscut în România după ce a prezis victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale din 2014, precum şi cutremurul devastator din Italia, din octombrie 2016. Tot el a prezis explozia care a avut loc la Manchester după un concert al artistei Ariana Grande. De asemenea, a prevăzut numeroase arestări neaşteptate, inclusiv cele ale Elenei Udrea şi Alinei Bica. Despre un cutremur care urma să aibă loc în România scrisese pe blogul său, Constelația Destinului. „Fenomenele meteorologice vor fi extreme. România se poate confrunta cu valuri de căldură, inundații, vânt puternic și intensificarea mișcărilor seismice după cum bine am menționat și în previziunile anului 2019 pentru România", scrisese Ioan Burculeț pe blog, mesaj reluat și pe rețeaua de socializare Facebook. 

Cu o experiență de 27 de ani în astrologie, Ioan Burculeț și-a îndreptat mai mult atenția spre studiul astrogramei României în urmă cu 13 ani. Totul a început de la un hobby. Însă, lucrând zilnic cu oamenii și realizând că este un drum pe care vrea să-l urmeze, s-a perfecționat, urmând studii și în străinătate. „Psihologia m-a învățat să lucrez statistic, să folosesc metoda cercetării. Din 2005, prin studiu comparativ, fundamentat pe simbolistică și calcul matematic, am putut să compar ceea ce s-a întâmplat - ca și evoluție - în România și nu numai. În fiecare astrogramă a unei națiuni, cum este națiunea română, se poate observa un risc către tot ceea ce înseamnă fenomene catastrofale. Când vorbim despre astrologie, discutăm despre un fundament matematic care stă la baza tuturor calculelor din simbolistica astrologiei", a declarat, pentru DC News, Ioan Burculeț.

În contextul studiilor pe care le-a făcut și pe baza astrogramei țării, a spus că „era predictibil ca, la acest final de an, vulnerabilitatea pe care fenomenul de Lună Plină a adus-o și a pus-o în evidență să se înmagazineze o cantitate de energie lunară". „Exista riscul producerii unui seism. Am observat acest lucru studiind astrograma României, care poate fi calculată pentru 360 de zile, atât cât durează un an astrologic. Poate fi verificată în fiecare lună, precum și la fiecare eveniment important, cum sunt cele de Lună Nouă și Lună Plină", a declarat Ioan Burculeț.

Cele mai puternice cutremure din România. Ce au în comun

„În studiul acestui cutremur, am pornit de la finalul lunii august 2018. Pe Constelația Destinului (n.r. blogul său) se poate vedea când sunt publicate materialele. Imediat după data de 19, am început să atrag atenția că România riscă o accidentare în masă. Ascendentul lunar pentru intervalul lunii septembrie, 19-28, a adus cele mai multe incidente în trafic. Au fost cele mai multe Coduri Roșii din intervalul 2018. Dacă veți studia strict perioada 19-28 septembrie, veți putea observa. Astrologia și configurația astrologică, adică unghiurile dintre planete, pot indica dacă un anumit aspect este grav sau mai puțin grav. Eu am spus dinainte că nu este niciun fel de premoniție. Sunt doar calcule.

Ulterior, am început să studiez și cele mai importante cutremure care au avut loc, începând cu cele din 1802, 1908, 1940, 1977, 1986, 1990. Am descoperit că au avut în comun fenomenul de Lună Plină. De exemplu, cutremurul din 1977 s-a produs înainte de Luna Plină. Dacă în septembrie, Doamne ferește, s-ar fi produs cutremurul de duminică, era grav pentru România. În septembrie, a fost o Lună Plină în constelația Berbec. Nu întâmplător, doi polițiști au fost loviți în zona capului, au fost cele mai multe incendii atunci, cele mai multe sinucideri, accidente și mașini care au luat foc, din senin, în trafic", a spus Ioan Burculeț, precizând că toate acestea s-au numărat printre efectele Lunii Pline din constelația Berbec. „A fost o încordare a emoțiilor negative. După acest interval, l-am observat pe cel din luna octombrie, care se anunța la fel de dinamic cu o Lună Nouă și oscilații în plan meteorologic. La finalul lunii septembrie, am publicat pe blog și am folosit o metaforă: Premoniția a doua. Se observa destul de clar că intensitatea fenomenului de Lună Plină în Taur, care urma să aibă loc pe 24 octombrie, putea să ne aducă înainte cu câteva zile sau după o mișcare seismică", a spus Ioan Burculeț, precizând totodată că „nu se poate da cu exactitate ora producerii unui cutremur".

„Astrologie nu înseamnă horoscopul zilnic"

După această previziune, a primit numeroase mesaje. În timp ce unii i-au mulțumit, alții au fost ironici, spunându-i „hai, du-te cu cutremurul tău", „ai nimerit-o, mama omida", „vrăjitorule". „În România, în general, în ceea ce privește astrologia, omul este superficial", a spus acesta, adăugând că „astrologie nu înseamnă horoscopul zilnic".

„În alte țări, autoritățile lucrează cu astrologii și se folosesc de informațiile acestora", a mai spus specialistul, avertizând că, „din punct de vedere deontologic, nu ai dreptul să panichezi lumea".

De menționat că acesta a refuzat oferte în străinătate pentru România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel