Învestire Donald Trump. Prima măsură luată de președintele american

Consilierii lui Donald Trump au pregătit peste 200 de ordine executive pe care președintele american urmează să le analizeze. Primele măsuri ale lui Trump țin cu sufletul la gură tot mapamondul, în contextul în care în campania electorală a făcut o serie de promisiuni controversate. 

Un oficial din echipa lui Trump a anunțat că nu se cunoaște cu exactitate câte măsuri vor fi luate în prima zi de lucru la Casa Albă, însă printre ele s-ar afla și câteva dintre cele promise în campania electorală.  

Deciziile lui Donald Trump ar putea avea efecte deosebit de importante. Printre cele mai controversate măsuri pe care a promis că le va lua încă din prima zi se numără construirea unui zid la granița cu Mexicul, interzicerea pe teritoriu american a musulmanilor care vin din țări pe teritoriul cărora se află grupări teroriste, dar și retragerea SUA din parteneriatul Transpacific. 

Totodată, rămâne de văzut dacă președintele american va cere anchetarea lui Hillary Clinton, deși mai multe voci arătau o reținere a lui Trump în această privință și o posibilă renunțare.

Analiștii americani au încercat să anticipeze o serie de mutări ale lui Donald Trump, cu toate că președintele american și-a arătat latura imprevizibilă. Potrivit jurnaliștilor americani, Trump ar urma să întârzie măsurile luate de fosta administrație privind pensionarea, dar și înghețarea angajărilor în sistemul federal. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel