Interpreta de muzică populară Mariana Anghel aniversează 35 de ani de carieră

Continuând seria evenimentelor care marchează activitatea unor personalităţi ale vieţii muzical - folclorice româneşti, Radio România vă propune în data de 14 mai 2017, ora 17.00 concertul Hai la joc cu mine, dedicat apreciatei soliste de muzică populară din peisajul folcloric hunedorean, MARIANA ANGHEL, cu prilejul aniversării a 35 ani de carieră artistică

Vor fi alături de solistă Orchestra de Muzică Populară Radio, condusă de maestrul Adrian Grigoraş şi invitaţii săi: Anghelina Timiş Lungu, Gheorghiţa Nicolae, Geta Postolache, Claudia Torop, Ciprian Roman, Maria Butilă, Marcel Părău, Luciana Văduva, Maria Tănase Marin, Radu Potoran, Mariana Stănescu, Adriana Anghel, Geanina Ioana Gavrilă, Marius Ţugulescu, Viorica Chiurciu, Florin Mureşan. Evenimentul este prezentat de Georgel Nucă.

Culegătoare și interpretă de folclor autentic din zona Hunedoarei, Mariana Anghel şi-a clădit cariera prin talent, muncă și dedicație. Cu o bogată activitate concertistică şi cu un număr impresionant de evidenţieri discografice, premii şi distincţii, Mariana Anghel rămâne o păstrătoare a filonului popular românesc adevărat. 

Mariana Anghel este o interpretă de muzică populară din Ardeal, România. A cântat prima oară pe scenă la vârstă de 12 ani, când fratele său, Marcel, i-a făcut cadou de ziua ei înscrierea la un concurs organizat de Casa de Cultură din Călan.

Artista a câştigat concursul şi a devenit solista, mezina şi „mascota” ansamblului folcloric din zona.

Apoi, la vârstă de 16 ani, a participat la un festival folcloric în Mehedinţi, la care s-au înscris 108 concurenţi. Atunci a obţinut Marele Premiu.

A debutat la prima ediţie a emisiunii „Tezaur folcloric” a regretatei Mărioara Murărescu, a triumfat la multe concursuri, a cucerit Trofeul „Floarea din Grădină” şi premiul Fundaţiei ETHNOS (1997) pentru realizările în domeniul culegerii şi promovării folclorului autentic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel