EXCLUSIV  Interesele pentru care bucureștenii sunt intoxicați. Cine sunt cei ținuți în sărăcie care îmbolnăvesc Capitala

Bucureștiul a devenit irespirabil. Dincolo de aglomerarea urbană, de traficul bară la bară, Capitala este intoxicată și din zonele limitrofe. 

O recunoaște chiar Octavian Berceanu, fostul comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu. Acesta a vorbit într-un interviu exclusiv pentru DC News și Știri Diaspora, despre poluarea din marile orașe ale României. ”Avem mii de morți în fiecare an din cauza poluării în marile centre urbane în special în București și-n zona metropolitană a Bucureștiului” afirmă Octavian Berceanu, care atenționează că ”una este poluarea dată de praf, alta este să numeri particulele cu substanțe toxice, provenite din arderile de diferite materiale plastice, care sunt de până la 4000 de ori mai toxice și mai poluante decât arderea lemnului în sobe”. Fostul șef al Gărzii de Mediu a dat exemplul a ceea ce se arde în sobe, subliniind că dacă s-ar arde lemnul uscat n-ar fi probleme. Însă, se ard bucăți de mobilă, placaje, bucăți de cauciuc, diverse uleiuri uzate, iar rata de îmbolnăvire crește considerabil. 

În acest context, Octavian Berceanu mai atenționează și cu privire la arderile de lângă marile orașe, care afectează locuitorii cartierelor când vântul bate fumul pe direcția orașului. În plus, și poluarea dată de deșeuri afectează în special Bucureștiul, Constanța și Craiova. 

Mai mult, Octavian Berceanu a dat cărțile pe față vorbind despre o categorie socială care se vrea să fie ținută în sărăcie pentru a servi anumite interese, interese care afectează direct sănătatea bucureștenilor. Vezi video și despre ce e vorba pe DCNEWSTV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel