Întâlnire dezastruoasă cu unul dintre miniștri. "Trist, dezamăgitor. Demers pe genunchi"

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat că pe 16 februarie va avea loc o întâlnire a membrilor Guvernului pentru crearea unui plan de dezvoltare în Roșia Montană. 

Întâlnirea a avut loc, dar inițial reprezentanții acestei comunități au fost excluși de la discuții. Ulterior, au fost primiți doar doi dintre oamenii care au venit să-și spună un punct de vedere cu privire la situația care îi privește în mod direct.

Cum a decurs întâlnirea cu ministrul Culturii? Dezastruos. Cam așa o descriu cei de la Sindicatul Viitorul Mineritului pe pagina lor de Facebook.

"Pana la urma ne-au primit la intalnirea "task force-ului". Doua persoane din cei noua care am fi dorit sa participam. Ne-au anuntat dupa ora 14 si ne-au comunicat ca "intalnirea trebuie sa fie eterogena, sa se poata exprima toate punctele de vedere si sa nu dureze mult". Am intrat doi, conform solicitarii. Am gasit inauntru o participare cu adevarat "eterogena", formata din vreo 4-5 membrii Alburnus Maior, tot cam atatia de la ARA (cei cu adoptia de case), reprezentanti ai ProPatrimoniu, ai asocitiei ProMuntiiApuseni si Tica. Singurul rosian se afla in echipa Alburnus, omul cel mai rezonabil din toata aceasta organizatie, pe care colegii lui de pe la Cluj si de aiurea nici macar nu l-au lasat sa vorbeasca...

[citeste si]

Discutia a fost intr-adevar eterogena, nu avem ce zice! Nu am inteles decat faptul ca nimeni nu are vreun plan, tot demersul este unul pe genunchi in dulcele stil clasic romanesc cu care ne-am obisnuit! S-a vorbit despre alternative de dezvoltare iar singurul "plan" prezentat a fost cel cu impletirea de lana, propus de tanarul imberb...subtire de tot...

Ceea ce nu putem intelege este cum poate valida statul, prin reprezentantii lui (au fost acolo ministrii, secretari de stat, consilieri ministeriali), o sarada de asemenea factura! Si sa mai si iasa aceeasi reprezentanti ai statului (prin vocea d-lui ministru Alexandrescu) cu declaratii de presa apreciative pentru piese de teatru atat de nereusite! Trist, dezamagitor...", au transmis reprezentanții Sindicatului Viitorul Mineritului.

Întâlnirea foarte bună, în viziunea ministrului Culturii

O serie de proiecte ale locuitorilor de la Roșia Montană au fost prezentate marți la întâlnirea dintre reprezentanți ai Guvernului și ai societății civile, urmând să fie găsite surse de finanțare, a precizat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, adăugând că viitoarea întâlnire pe tema situației de la Roșia Montană este programată pentru 22 martie.

"A fost o reuniune foarte interesantă în care am aflat multe inițiative ale locuitorilor de la Roșia Montană care doresc o dezvoltare durabilă a zonei. S-a stabilit să se continue lucrările în grupuri mai mici până la următoarea întâlnire, care va fi pe 22 martie. Până atunci, și ministerele vor gândi un plan mai integrat, mai precis și vor identifica axe de finanțare pentru proiectele pentru Roșia Montană", a declarat Vlad Alexandrescu, pentru AGERPRES, la ieșirea de la discuții, care au avut loc la Ministerul Mediului.

El a menționat că la această primă întâlnire au fost prezenți aproximativ 30 de participanți, "s-au schimbat puncte de vedere, s-au evocat diverse proiecte care există și care funcționează ale locuitorilor pentru o dezvoltare durabilă".

Pe 5 februarie, ministrul Culturii a semnat, alături de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, înscrierea Roșiei Montane în lista indicativă pentru Patrimoniul Mondial.

Alexandrescu declara că această decizie a fost luată "în urma unor studii foarte serioase făcute de instituțiile statului", dar și "în urma unei lungi perioade de așteptare și amânare". El arăta că galeriile romane de la Roșia Montană sunt "unice în Europa".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel