ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Mazăre cere suspendarea lui Kovesi

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Radu Mazăre a declarat că nu a fost respectată procedura în cazul Mircea Băsescu, nefiind făcute percheziţii la locuinţa acestuia, şi că procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi ar trebui suspendată din funcţie.

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Radu Mazăre a declarat, luni, la finalul şedinţei Consiliului Local, că "povestea" în care este implicat fratele preşedintelui este "amplă şi îmbârligată", informează Mediafax.

"Povestea acolo este mult mai amplă şi mai îmbârligată să-i spunem şi de fapt după cum reiese, şi vedeţi şi dumneavoastră, pe româneşte cred că ţiganii salvează România. Ce ne chinuim noi de zece ani de zile şi tot spunem că instituţiile statului sunt folosite discreţionar, că sunt folosite ca poliţie politică că pentru unii sunt mumă, iar pentru alţii ciumă, iată încep să iasă la iveală cu nişte înregistrări care sunt de necontestat", a afirmat Radu Mazăre.

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. El a precizat că ar fi trebuit făcute percheziţii la domiciliul lui Mircea Băsescu, dar şi la familia lui Bercea Mondial pentru găsirea altor dovezi şi că în acest caz nu s-a respectat procedura.

VEZI ȘI: MIRCEA BĂSESCU. Prima declarație a avocatului, după ARESTARE

"Sigur că aş putea veni şi să întreb aşa: de ce fratelui meu, nu senatorul, celălalt, i-au făcut percheziţii acasă, de ce mamei mele i-au făcut percheziţii acasă, de ce prietenilor mei le-au făcut percheziţii acasă şi domnului Mircea Băsescu, nu mai vorbesc de frate-său că ăla era sus, dar lui Mircea Băsescu şi celor care l-au denunţat nu li s-a făcut aşa ceva. Când s-a făcut denunţul vineri, conform procedurilor cu care ne-am obişnuit, trebuiau să vină mascaţii şi să le facă percheziţii acasă luni dimineaţă la prima oră că poate găsea parte din mormanul de bani care nu se mai găseşte, îl găsea acasă, indiferent unde s-au făcut tranzacţiile, trebuiau să-i facă percheziţie la birou, poate găseau stick-uri, poate găseau stick-uri la Bercea Mondial şi la ceilalţi. Poate găsea carneţelul unde s-au dus şpăgile, lucrul acesta trebuia făcut pe procedură. Nu s-a făcut aşa", a susţinut Radu Mazăre.

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. El a menţionat că au existat mai multe elemente în acest caz care îl fac să creadă că cineva a vrut "să astupe" tot ce s-a întâmplat.

"Coroborat cu ce vedem, că dosarul a fost mutat, i-a fost luat procurorului Iacobescu, s-a pus batista pe ţambal în 2011, unde sunt înregistrările de atunci, constatăm că există o încrengătură şi cineva vrea să astupe toate lucrurile astea. De ce s-a transferat dosarul atunci ? De ce s-a transferat dosarul acum ? De ce eu am fost săltat de mascaţi şi am fost plimbat în dubă şi domnul nu? Ieşise frate-su la Cotroceni şi a spus că procedura trebuie făcută pentru toţi, că-i Mazăre, că-i nu ştiu ce borfaş trebuie făcută la fel, mai puţin pentru fratele său ăla de la mare", a mai spus primarul Constanţei.

VEZI ȘI: MIRCEA BĂSESCU. Cum a fost "mazilit" procurorul care a vrut să instrumenteze cazul

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Întrebat dacă va sesiza CSM din aceste motive, Radu Mazăre a spus că nu, dar că Parlamentul trebuie să ceară suspendarea din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, până la lămurirea acuzaţiilor care i s-au adus de către Bercea Mondial.

"Asta este o treabă pe care trebuie s-o rezolve, în opinia mea, Parlamentul României. Parlamentul poate să voteze o rezoluţie în care să ceară suspendarea incoruptibilei Codruţa Kovesi până la lămurirea situaţiei. Nu poate să se ancheteze ea pe ea. Dacă omul ăla a ţipat din dubă şi a spus «două milioane mi-au mâncat, au plecat banii prin şofer, 200.000 la Codruţa Kovesi», dacă exista o asemenea acuzaţie în spaţiul public despre Mazăre, a doua zi vedeam mascaţi, vedeam percheziţii, vedeam duceri la DNA. (...) Până se lămureşte situaţia, madam Kovesi trebuie trasă pe dreapta şi anchetată de către un procuror ierarhic superior, aşa cum suntem cu toţii anchetaţi în România. Aşa cum am văzut acum o zi sau două cum au fost ridicaţi nişte judecători care au primit mită găini şi ciocolată. Acolo nu a sărit CSM-ul să le ia apărarea să spună că este imixtiune sau nu mai ştiu ce. Ce e aia că o acuzaţie din dubă, cum putem să luăm în calcul ? Uite aşa. Văd că acuzaţiile făcute de Bercea Mondial şi de fiul său l-au băgat în puşcărie pe fratele preşedintelui. Ce, ăla nu e om? Şi ce dacă-i ţigan, care-i problema? E cetăţean al României, răspunde, are dreptul ca oricine să spună lucrurilor pe nume? Asta-i o anchetă care scoate în evidenţă putregaiul instituţiilor care au fost folosite de clanul Băsescu", a adăugat Radu Mazăre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel