Înregistrări Cosma-Negulescu. Tudorel Toader, ANUNȚ despre REVOCARE

Tudorel Toader, declarații după refuzul de-al primi pe preşedintele FSANP
Tudorel Toader, declarații după refuzul de-al primi pe preşedintele FSANP

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a oferit o primă reacție după înregistrările date publicității de Antena 3, duminică seară, în legătură cu DNA.

"Dacă este necesar, voi veni cât de repede se poate în țară. Dar cred că trebuie să mai rămân în Japonia. Am și o întrevedere cu ministrul Justiției de aici. Până vineri, zi de zi, avem discuții și dezbateri", a zis Tudorel Toader.

Inspecția Judiciară nu va fi sesizată

"Știu că sunt așteptări de la mine. În schimb, vă asigur că nu sunt presiuni asupra mea vizavi de acest subiect. Nu voi sesiza Inspecția Judiciară. Consider că, la acest moment, nu mai este necesară sesizarea Inspecției Judiciare pentru că dacă aș face o sesizare, lucrurile s-ar prelungi. Ar trebui să așteptăm soluționarea. În acest timp, au ieșit multe la iveală. Dacă lucrurile stau așa, este foarte bine ca românii să cunoască adevărața față a modului în care se face urmărirea penală, ca românii să vadă modul în care se respectă sau nu prezumția de nevinovăție.

Am raportul privind activitatea DNA și îl pot prezenta oricând. (...) Voi reveni în țară și voi vedea care este cea mai recomandată variantă în acest caz. Voi prezenta și voi concluziona. Nu are sens să mai așteptăm un punct de vedere de la Inspecția Judiciară", a mai spus ministrul Justiției la Antena 3, în emisiunea Oanei Zamfir.

[citeste si]

Raport revocare

"Apreciez contribuția tuturor celor care au contribuit la aflarea adevărului, la scoaterea la suprafață a celor semnalate", a mai spus Tudorel Toader.

Întrebat dacă raportul său în legătură cu DNA va propune măsura revocării, ministrul Justiției a declarat: "Raportul meu va propune o măsură".

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, reacție

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Marcu, va solicita Inspecţiei Judiciare să efectueze verificări cu privire la afirmaţiile procurorului Mihaiela Moraru Iorga şi ale fostului deputat Vlad Cosma.

"Ca urmare a informaţiilor lansate în spaţiul public la data de 11 februarie, prin intermediul posturilor de televiziune Antena 3, în cadrul emisiunii 'Sinteza zilei', respectiv România TV, în cadrul emisiunii 'Ediţie de seară', doamna judecător Simona Camelia Marcu, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, va solicita Inspecţiei Judiciare efectuarea de verificări în temeiul dispoziţiilor Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii", se precizează într-un comunicat al CSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel