Ingrid Mocanu, mesaj tranşant: Nimic mai fals!

Ingrid Mocanu
Ingrid Mocanu

Joi, 14 decembrie, într-un mesaj publicat pe Facebook, Ingrid Mocanu, fosta șefă a Direcției de avizare din Ministerul Justiției, spune că "suntem minţiţi de Sistem că vine prăpădul dacă se transpune o directivă europeană!".

"Suntem minţiţi de Sistem că vine prăpădul dacă se transpune o directivă europeană!

Cică s-ar fi desfiinţat arestarea preventivă pentru presupuşii corupţi. Nimic mai fals: se menţine în cazul în care prezumtivul „corupt” încearcă să influenţeze martori, se sustrage sau există alte situaţii, la fel ca la ceilalţi infractori care nu comit fapte cu violenţă (am aflat, cu această ocazie, de la DNA că genocidul şi crimele împotriva umanităţii se pot comite fără violenţă... dacă spui aşa ceva cum să ne mirăm că legile sunt facultative la tine şi urli că nu vrei răspundere pentru prostie ori rea-voinţă). 

Noua propunere de lege vizează doar acele situaţii în care „coruptul” din urmă cu vreo zece ani era considerat pericol pentru ordinea publică şi era arestat ca să nu se neliniştească publicul dornic de sânge pesedist şi care acum poate primi în continuare arest la domiciliu. Această practică a condus la situaţia în care încrederea în justiţie a scăzut dramatic (la jumătate în numai 2 ani) în principal şi din cauza acelor arestări fără noimă dispuse pentru liniştirea cetăţenilor cu tendinţe metro-haştagiene.

Nici invenţia că nu ar putea descoperi crime şi violuri prin computerele „corupţilor” nu are nicio acoperire logică: de ce nu face percheziţii tuturor cetăţenilor că poate au comis crime, violuri şi pornografii? În realitate, DNA ia mandate şi face percheziţii „la ghici” că poate găsesc ei ceva pe la „ţintă” prin casă/computer/WC/pat.

[citeste si]

Intimidarea pe care ar suporta-o un martor dacă suspectul-corupt ar avea dreptul să participe la audieri este şi ea „inventată” şi ascunde dorinţa de a se da declaraţii de martori după dictarea procurorului. Adică în instanţă vom scoate inculpatul de la propriul proces ca să nu speriem martorii? Instituţia martorului protejat/ameninţat pentru asta a fost introdusă în cod, dragi procurori, nu pentru a se ascunde sub umbrela anonimatului martorii mincinoşi sau pentru a-i dubla pe cei publici", a scris Ingrid Mocanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel