Industria muzicală britanică declară ''stare de urgenţă'' climatică

Zeci de artişti şi case de discuri britanice, printre care Radiohead, Pretenders şi Decca Records, au lansat vineri mişcarea ''Music declares emergency'' (''Muzica declară stare de urgenţă climatică''), care îşi propune să militeze pe probleme de mediu, potrivit AFP. 

Printre membrii acestei mişcări figurează şi legendarele studiouri Abbey Road, casele de discuri Universal Music UK, Sony Music UK, Warner Music UK, DJ Bonobo şi trupa The Cinematic Orchestra.

"Niciodată nu a fost atât de important să înţelegem gravitatea crizei climatice", se precizează în comunicatul publicat de noua iniţiativă.

"Music Declares Emergency a fost creată pentru a permite industriei muzicale din Regatul Unit să declare stare de urgenţă climatică şi ecologică (...) şi să solicite un răspuns din partea guvernului", se mai menţionează în document. 

Mişcarea solicită ca Regatul Unit să atingă neutralitatea în materie de emisii de carbon până în 2030, respectiv cu 20 de ani mai devreme decât obiectivul fixat de executivul britanic.

Organizaţia recunoaşte totodată impactul asupra mediului pe care îl au practicile din industria muzicală şi îşi ia angajamentul de a lua măsuri urgente pentru a remedia acest lucru. 

"'Music declares emergency' susţine că a avut drept sursă de inspiraţie mişcarea Extinction Rebellion (XR), care promovează acţiuni de protest nonviolente ca instrument de luptă împotriva lipsei de iniţiativă în domeniul climatic şi care a organizat, în aprilie, o serie de proteste pe străzile din capitala britanică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel