India a comandat 300 milioane doze de vaccin neautorizat și fără faza trei a studiilor clinice

Pixabay
Pixabay

India a comandat sute de milioane de doze de vaccin Covid-19 neaprobat.

Conform BBC, țara a făcut o comandă de 300 milioane doze de la firma domestică Biological E care se află încă în faza a treia a testărilor clinice. Vaccinul a arătat „rezultate promițătoare” în primele două etape ale testărilor, a spus guvernul federal printr-un comunicat. Suma plătită va fi de 170 milioane euro și este prima oară când India cumpără doze de vaccin neaprobat în regim de urgență.

India a administrat peste 220 milioane doze de vaccin, în ciuda faptului că deja aproape toată populația țării, de 1,4 miliarde oameni, este eligibilă la vaccinare. Astfel, mai puțin de 10% din indieni au fost imunizați cu măcar o doză, iar situația este cauzată de lipsa desăvârșită de seruri de imunizare.

Situația încă este foarte periculoasă în India, chiar dacă vârful valului doi a fost depășit

Chiar dacă cifrele valului doi din India sunt în scădere, țara încă înregistrează peste 100.000 de cazuri noi confirmate zilnic. Morțile au ajuns la borna de 340.000, însă experții sunt de părere că cifrele sunt sever subestimate.

Guvernul federal al Indiei, condus de premierul Narendra Modi, a fost criticat pentru că nu a făcut comenzi semnificative de vaccin din timp. Oficialii nu și-au asigurat timpuriu nici vaccin indian, nici vaccin internațional. Trei tipuri de vaccin sunt administrate, în prezent, în țara sud-asiatică: Covishield, produs de Institutul de Ser din India; Covaxin, produs de firma indiană Bharat Biotech și de Consiliul național de cercetare medicală; și Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova.

Noua comandă echivalează cu majoritatea vaccinurilor cumpărate între ianuarie și mai

Ca să punem în context comanda actuală de 300 milioane doze, India a cumpărat doar 350 milioane doze de la Covishield și Covaxin în cinci luni, între ianuarie și mai. Noul vaccin de la Biological E „cel mai probabil va fi disponibil în următoarele câteva luni”, a mai adăugat executivul. Agenția medicamentului din India a oferit Covaxin autorizație de urgență în ianuarie, înainte de finalizarea studiilor de siguranță, iar acele informații nu au fost nici până astăzi făcute publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel