Incident grav la Tiroliana 7 Scări din masivul Piatra Mare

Incident grav la Tiroliana 7 Scări din masivul Piatra Mare / Foto: Facebook Salvamont Sălcele
Incident grav la Tiroliana 7 Scări din masivul Piatra Mare / Foto: Facebook Salvamont Sălcele

Incident grav la Tiroliana 7 Scări din masivul Piatra Mare. O persoană a ajuns la spital.

O persoană a izbit puternic cu genunchii în spate o alta aflată deja pe cablu, pe traseul Tirolienei 7 Scări, ignorând instrucțiunile. Din cauza leziunilor grave, turistul lovit a fost preluat de o ambulanță chemată la fața locului și transportat la spital. Bărbatul care nu a respectat instrucțiunile a fost preluat de Poliția Săcele. Oamenii legii vor face cercetări privind modul în care s-a produs acest incident.

"Două intervenții în acest weekend în Piatra Mare. Primul caz a fost al unei persoane accidentate pe Tiroliana 7 Scări, cu posibilă fractură de coaste. Aceasta se află pe una din tiroliene, când o altă persoană, fără a respecta instrucțiunile primite de la administratorii Tirolienei, nu a așteptat ca persoana din față să termine traseul, a intrat pe traseu și a lovit-o puternic cu genunchii în spate. Persoana accidentată a fost preluată și transportată până la ambulanță, și apoi la spital pentru investigații. Persoana care a produs accidentul a preluată de Poliția Săcele, pentru cercetări privind modul în care s-a produs accidentul.

Al doilea caz a fost al unei persoane de 64 de ani care, aflată al 10 minute de cabana Piatra Mare, a acuzat o stare de epuizare fizică, cu crampe musculare. Persoana a fost coborâtă la Dâmbu Morii.", se arată într-o postare pe Facebook a Salvamont Sălcele. 

Tiroliana de la Canionul 7 Scări are în total 2,1 kilometri şi 23 de trasee pentru adulţi şi copii, cu o înclinaţie între două şi patru grade. Cel mai scurt dintre trasee are 47 de metri, în timp ce cel mai lung măsoară 273 de metri, potrivit Adevărul.ro. Tiroliana porneşte de la canion, urmează traseul drumului forestier din zonă, trece pe lângă cabană şi traversează pârâul Şapte Scări prin mai multe puncte. 

Canionul 7 Scări este unic în Europa de Est ca mărime. Datează încă din mezozoic. Aici a fost iniţial un fund de mare (Theus) unde se spune că au locuit dinozauri. Partea de jos a canionului, care este de culoare galbenă, datează din jurasic, iar partea de sus, din triasic. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel