Incendiu devastator în Miercurea Ciuc. Aproape 400 de oameni au rămas fără un acoperiș deasupra capului, în plină iarnă

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: ISU
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: ISU

Sute de oameni au rămas fără case în plină iarnă, în urma incendiului izbucnit joi seara în Miercurea Ciuc.

Incendiul devastator care a izbucnit joi seara în Miercurea Ciuc a mistuit peste 20 de case. În consecință, aproximativ 400 de oameni au rămas fără un acoperiș deasupra capului, în plină iarnă. Alarma s-a dat joi seara în jurul orei 22, când o casă a luat foc. La scurt timp, alte zeci de case erau în flăcări.

”Când am ajuns la locul intervenției ardeau generalizat aproximativ 3 case, ulterior din cauza condițiilor atmosferice s-a extins și în final au fost afectate aproximativ 20 case, pe o suprafață de 1000 mp”, a explicat Ovidiu Dudu, ISU Harghita.

Sinistrații, cazați într-o sală de sport

Momentan, sinistrații au fost cazați într-o sală de sport, iar mai mulți oameni le-au sărit în ajutor cu pături, saltele și produse alimentare, scrie ProTv.

”A fost o situație de criză în care foarte multe locuințe unde au locuit oameni săraci au ars. A fost o solidaritate maximă a cetățenilor orașului Miercurea Ciuc la câteva ore de la anunțul nostru de a veni în sprijinul oamenilor, au venit cu paturi, saltele, cu mâncare, ceai fierbinte, tot ce se putea, avem o solidaritate mare și cu instituțiile din Miercurea Ciuc, instituțiile județene, chiar și Armata, spitalul județean, toată lumea și-a adus aportul pentru a găsi soluții pe termen scurt și de mâine începem să găsim soluții pe termen lung.”, a declarat Korodi Atilla, primar Miercurea Ciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel