IMUNOGLOBULINĂ. Avocatul Poporului, investigație de ultimă oră

Avocatul Poporului, numărul de telefon gratuit care poate salva un copil
Avocatul Poporului, numărul de telefon gratuit care poate salva un copil

Avocatul Poporului a anunţat, miercuri, 20 decembrie, că s-a autosesizat şi urmează se demareze o investigaţie cu privire la absenţa imunoglobulinei de pe piaţa medicamentelor din România. 

'Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la absenţa imunoglobulinei de pe piaţa medicamentelor din România, semnalată de către mass-media. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor', se precizează într-un comunicat al Avocatului Poporului.

De asemenea, în același comunicat se precizează că investigaţia are în vedere, între altele, clarificarea unor aspecte, în contextul deficitului de imunoglobulină, precum soluţiile care ar putea fi găsite de Ministerul Sănătăţii în vederea aprovizionării cu produse medicamentoase derivate din plasmă şi sânge şi măsurile luate pentru prevenirea producerii unor asemenea evenimente, pe viitor. Potrivit Avocatului Poporului, vor fi analizate şi aspecte referitoare la declaraţia premierului Mihai Tudose, potrivit căreia Ministerul Sănătăţii şi cel al Finanţelor vor analiza posibilitatea scutirii taxei pentru medicamentele cu preţ scăzut, măsurile urmând a fi incluse într-o OUG, urmând a se vedea când estimează MS a fi elaborat şi promovat proiectul, dar şi ce se va întâmpla cu situaţia deficitului de imunoglobulină după data de 1 ianuarie 2018.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel