Imaginile ZILEI. Specii EXOTICE născute la ZOO în timpul izolării - video

Peste 130 de pui de la 40 de specii, printre care un tapir indian, o femelă de elefant asiatic şi un vultur cu glugă, s-au născut în cele şase săptămâni de izolare la grădina zoologică din Praga, care s-a redeschis luni publicului în prima fază de ridicare progresivă a restricţiilor, relatează EFE.

Directorul parcului, Miroslav Bobek, a declarat EFE că noul flux de vizitatori va fi de 150 de persoane la hectar, echivalentul a 8.500 de persoane, în condiţiile în care la sfârşitul de săptămânii numărul vizitatorilor era de între 12.000 şi 13.000.

Grădina zoologică a fost închis la 13 martie ca măsură de evitare a contagierilor cu noul coronavirus, iar acum a fost redeschisă în cadrul reactivării parţiale a economiei şi vieţii sociale, decretată vineri în Republica Cehă, şi care menţine restricţia călătoriilor în străinătate.

Totuşi, pavilioanele acoperite încă nu vor putea fi vizitate şi vor rămâne, de asemenea, închise spaţiile rezervate lemurienilor şi gorilelor, din motive de igienă veterinară, precum şi restaurantele destinate publicului, deşi vor putea fi servite băuturi şi alimente printr-un geam. De asemenea, utilizarea măştilor sanitare este obligatorie, precum şi menţinerea unei distanţe de doi metru între persoane.

Unul dintre noile exemplare cu care se mândreşte parcul este Morse, un tapir mascul care s-a născut pe 19 aprilie, dată la care se marchează Ziua Mondială a Alfabetului Morse şi care i-a inspirat numele. Pe 27 martie s-a născut femela de elefant indian care încă nu are nume, dar care va primi un unul în limba ţării din care provine, Sri Lanka. În perioada de izolare a lucrat doar o treime din personalul grădinii zoologice, care s-a ocupat direct de îngrijirea animalelor, restul rămânând acasă în telemuncă, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel