Ilan Șor, oligarhul fugar prorus moldovean, ceartă diaspora: "Moldova va dispărea. Pe 20 octombrie a fost înmormântarea sa"

Ilan Sor - Foto: captura Euronews Romania
Ilan Sor - Foto: captura Euronews Romania

Oligarhul fugar prorus moldovean Ilan Șor o acuză fără dovezi pe Maia Sandu și ceartă diaspora care votează pentru Republica Moldova. "Ideea europeană a murit în Republica Moldova. Pe 20 octombrie a fost înmormântarea sa".

Ilan Şor, oligarhul fugar prorus moldovean, a negat că ar fi încercat să cumpere voturi prin intermediul băncilor ruseşti.

În prezent, oligarhul este urmărit penal în ţara sa pentru acuzaţii pe care el le consideră motivate politic.

Într-un interviu pentru EFE, Ilan Șor susţine că ideea europeană a murit în Republica Moldova după referendumul câştigat la mustaţă de forţele proeuropene care susţin aderarea ţării la Uniunea Europeană.

"Este o prostie totală. Nu este posibil să cumperi 300.000 de voturi. Tehnic este imposibil. Tot ceea ce spune ea (n.r. Maia Sandu, preşedinta proeuropeană a Republicii Moldova) sunt fantezii, minciuni", a declarat Ilan Şor.

Totul vine după ce Maia Sandu l-a acuzat pe Ilan Șor că a încercat să manipuleze rezultatul consultării istorice şi al alegerilor prezidenţiale din 20 octombrie, calificând aceste demersuri drept fraudă orchestrată de forţe externe, cu referire la Kremlin.

"Consider că în Moldova ideea europeană a murit. Pe 20 octombrie a fost înmormântarea sa", a spus Șor, care a admis existența unei organizaţii numită Evrazia, care a angajat voluntari pentru a promova ideile blocului său, Pobeda (Victoria), scos în afara legii de Chişinău.

"De ce? Pentru că în ultimul an s-au închis 15 canale de televiziune. Nu avem altă modalitate de a ne transmite informaţiile decât din gura în gură", a spus el, referindu-se la blocarea de către autorităţile de la Chişinău a tuturor mijloacelor de propagandă ruseşti în Moldova.

Ilan Şor acuză că referendumul câştigat de forţele proeuropene cu doar patru zecimi a fost, în realitate, o fraudă oficială, întrucât "în interiorul Moldovei rezultatul a fost 57% împotrivă şi doar 43% pentru".

"Diaspora, care nu ştie ce se întâmplă în Moldova şi care trăieşte sub influenţa Occidentului, votează aşa cum votează. Toată Moldova ştie că în SUA şi Canada s-au adăugat câte voturi au fost necesare pentru victorie. Majoritatea moldovenilor au votat împotrivă. De ce? Pentru că ideea de UE este discreditată. Şi cea care a discreditat-o a fost chiar Sandu, dat fiind că, atunci când a venit la putere, a spus că ne vom îndrepta spre UE, vom construi o Moldovă înfloritoare.

Moldova are alte valori. Moldova este o ţară tradiţională, religioasă, credincioasă. Nu ne putem imagina un marş al mândriei gay o dată pe lună. Oamenii cred în Dumnezeu. Pentru ei acest lucru este inacceptabil.

Nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt. Este suficient să călătoriţi în Moldova şi să vedeţi în ce mizerie trăiesc oamenii astăzi, din păcate.

Aceasta este ultima bătălie. Dacă va câştiga Sandu, Moldova va dispărea. Sandu este un manager în slujba americanilor", a subliniat el, fără să aducă dovezi în acest sens, acuzând-o pe Maia Sandu că vrea să arunce fosta republică sovietică în braţele României, ceea ce ar însemna până la urmă intrarea în NATO.

"NATO este în război. Şi cu siguranţă nu vrem să fie război pe teritoriul nostru. Oamenilor le este frică de război", a mai spus el.

Mai mult, Ilan Şor se compară cu miliardarul american George Soros, acuzat de imixtiune în numeroase ţări din spaţiul postsovietic, despre care spune că foloseşte "aceleaşi metode".

"În cazul lui, totul este în regulă, dar când biroul nostru este aici şi acţionăm din Rusia, atunci nu este bine", spune Ilan Şor, care a respins acuzaţiile potrivit cărora Rusia exercită presiuni asupra ţărilor din regiune pentru a-şi impune voinţa, amintind că Maia Sandu nu a vizitat Moscova "nici măcar o dată de la preluarea preşedinţiei în 2020".

Deşi primim gaz şi electricitate din Rusia, şi doar aici există o piaţă pentru produsele noastre Cum face Rusia presiune? Vreau fapte, nu vorbe. Rusia nu ne-a spus niciodată să închidem graniţa cu Uniunea. Înţelegeţi-vă bine şi cu noi şi cu ei, nu suntem împotrivă, spune el, potrivit Agerpres.

Oligarhul fugar susţine totodată că Moscova nu a cerut niciodată Chişinăului să rupă acordul de asociere cu UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel