Iaşi: Două grădiniţe vor fi construite în municipiul reşedinţă, cu bani europeni

Primarul Mihai Chirica a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că la sfâşitul lunii noiembrie vor fi organizate licitaţii pentru construirea a două grădiniţe cu bani europeni.

"Azi dimineaţă (luni -n.r) a fost anunţată licitaţia de construire prin fonduri europene a două grădiniţe, Bucium şi Dacia. Licitaţiile vor fi pe 25 şi 28 noiembrie. Pentru grădiniţa din Bucium valoarea lucrărilor este estimată la 4,7 milioane de lei, iar pentru cea din Dacia 5,4 milioane de lei. Aşteptăm oferte. Ne interesează să avem un număr cât mai mare de grădiniţe şi creşe în municipiul Iaşi", a spus primarul Mihai Chirica, scrie Agerpres.

Conform edilului, lucrările la cele două grădiniţe sunt finanţate cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-20202, Axa 4.4.

Grădiniţa din Bucium va fi amplasată pe stradela Bârnova, parter şi etaj, o suprafaţă construită de 16.45 metri pătraţi. Grădiniţa, care va avea program prelungit va avea nouă grupe însumând 180 de copii. Valoarea totală a proiectului este de peste 5,9, iar contribuţia proprie a Municipiului Iaşi, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor eligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valorea eligibilă a proiectului, este în cuantum de peste 119.000 lei.

Grădiniţa din cartierul Dacia va avea parter şi etaj, şi o suprafaţă de 2.375 metri pătraţi. Ea va avea 14 săli de grupă care vor include 280 de preşcolari. Valoarea totală a proiectului este estimată la 7,9 milioane de lei, iar contribuţia proprie a municipalităţii, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor eligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valorea eligibilă a proiectului, este în cuantum de peste 159.000 de lei inclusiv TVA.

Durata de implementare a proiectelor este de 36 de luni, 30 dintre acestea reprezentând durata de execuţie a lucrărilor. Licitaţia pentru construirea grădiniţei din Bucium va fi organizată pe 25 noiembrie, iar cea din Dacia pe 27 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel