Urmărește emisiunea live


HTC, rezultate financiare pentru T4/2014: 1,51 miliarde de dolari încasări

HTC Corporation, lider global în inovaţie mobilă şi design, a anunţat, luni, rezultatele financiare consolidate pentru cel de-al patrulea trimestru al anului fiscal 2014, încheiat la 31 decembrie 2014, cifrele cheie confirmând menținerea companiei taiwaneze pe o curbă ascendentă, pentru al treilea trimestru consecutiv.

HTC Corporation (TWSE: 2498) a anunțat astăzi cifrele cheie pentru cel de-al patrulea trimestru al anului fiscal 2014:

- veniturile trimestriale s-au cifrat la 47,9 de miliarde de dolari taiwanezi (1,51 miliarde de dolari);

- profitul net trimestrial după taxe a fost de 0,5 miliarde de dolari taiwanezi (15,83 milioane de dolari), sau 0,57 dolari taiwanezi (0,018 dolari) per acţiune;

- marja brută de profitabilitate a fost de 20,4% şi marja operaţională de 0,4%.

HTC şi-a menţinut profitabilitatea în ultimul trimestru din 2014, cu o creştere a veniturilor de 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Marjele au reflectat contextul competitiv al industriei, însă familiile de smartphone-uri HTC au continuat să consolideze cotă de piaţă, se precizează într-un comunicat al companiei.

"HTC a încheiat anul cu un al treilea trimestru consecutiv de profitabilitate şi are o poziţie favorabilă pentru a continuă dezvoltarea în acest an, asigurând un portofoliu de smartphone-uri foarte atractiv. Performanţa de vânzări îmbunătăţită a fost posibilă datorită abilităţii noastre de a oferi combinaţii de produse personalizate, cu preţuri accesibile, ceea ce ne-a permis să răspundem îndeaproape nevoilor specifice ale fiecărei regiuni", a declarat Peter Chou, CEO HTC Corporation. 

Rezultatele obținute în trimestrul patru din 2014 confirmă că strategia de diversificare a portofoliului de produse, precum și semnarea unor parteneriate destinate să faciliteze noi categorii de produse, dar și lansarea camerei RE a HTC au fost decizii benefice.

Având în vedere tendința de creștere a profitabilității companiei, oficialii HTC estimează că și rezultatele financiare pentru primul semestru din acest an vor fi la fel de bune.

- Veniturile sunt estimate între 41,5 şi 45 miliarde de dolari taiwanezi (1,31-1,42 miliarde de dolari)

- Marja de profit brut este estimată între 19,5% şi 20%

- Profitul per acţiune este estimat între 0,08 şi 0,47 dolari taiwanezi (0,003-0,015 dolari)

Despre HTC

HTC Corporation urmăreşte să aducă strălucire vieţii. În calitate de lider global în inovaţia dispozitivelor şi tehnologiei mobile inteligente, HTC a dezvoltat dispozitive premiate şi a lansat premiere în industrie, încă de la începuturile sale din 1997, incluzând gamele foarte apreciate de smartphone-uri HTC One şi Desire. Ne dorim să fim impecabili în tot ceea ce facem, aducând inspiraţie consumatorilor din întreaga lume printr-un design impresionant şi experienţe mobile inovatoare. HTC este listată la bursa de valori din Taiwan (TWSE: 2498).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel