EXCLUSIV  Horia Teodorescu (preşedinte CJ Tulcea): Cei doi piloni importanţi prin care judeţul se poate dezvolta

Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, a spus care sunt principalii piloni de dezvoltare ai judeţului Tulcea.

"Am încercat, în cei opt ani trecuţi de când sunt preşedintele al Consiliului Judeţean Tulcea, să profităm de oportunitatea finanţării europene care este cea mai importantă şi care, de departe, reprezintă o posibilitate de dezvoltare a unui areal.

Aş vrea să menţionez un aspect important faţă de celelalte judeţe din ţară: Tulcea este un judeţ periferic, un judeţ care nu a avut posibilitatea să se dezvolte comparativ cu celelalte judeţe din Nord, din Vest, mai ales din zona Transilvaniei sau cele din jurul Capitalei.

Conform unei strategii făcute de Banca Mondială, am creat mai mulţi piloni de dezvoltare, dar de aici au ieşit în evidenţă doi piloni importanţi prin care judeţul Tulcea se poate dezvolta: turismul şi agricultura.

În ceea ce priveşte turismul, ne-am concentrat pe dezvoltarea conectivităţii, a legăturii şi a uşurinţei de acces către judeţul Tulcea. Pe primul loc – şi am susţinut cu mare îndârjire proiectul – este construirea podului peste Dunăre. De asemenea, am îmbunătăţit foarte mult drumurile judeţene, porturile şi aeroportul din Tulcea. Toate acestea la un loc reprezintă, de altfel, corolarul de a veni mai uşor în Tulcea, de a veni mai uşor în Delta Dunării, de a veni investiţii şi investitori", a declarat într-un interviu acordat DC News, Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea. 

"În portul Tulcea acostează, anual, peste 200 de nave de croazieră care vin din ţările vestice, în special din Germania şi Austria, care aduc foarte mulţi turişti aici la noi, în Delta Dunării şi în judeţul Tulcea. Este o investiţie (n.r. – modernizarea portului Tulcea) care, din punctul meu de vedere şi al tuturor locuitorilor judeţului şi municipiului Tulcea, reprezintă poarta de intrare în Delta Dunării. Reprezintă primul contact pe care turistul îl are cu judeţul Tulcea şi, până la urmă, este locul unde pune piciorul prima dată pentru a se deplasa prin judeţ sau prin Delta Dunării", a mai punctat Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, referindu-se la una dintre marile investiţii care se derulează în judeţ.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel