Horațiu Moldovan: Eu am încredere în profesionalismul profesorului Streinu Cercel

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat în această seară de ce a fost demis profesorul Streinu Cercel de la conducerea comisiei anti-Covid-19 din cadrul Ministerului Sănătății. 

”Eu am numit o altă comisie de gestiune a crizei Covid-19 la nivelul Ministerului Sănătății după ce a fost revocată cea precedentă. Demiterea a fost făcută la solicitarea ministrului Nelu Tătaru care astăzi nu era disponibil. Propunerea domnului Streinu Cercel care a venit prin presă în urmă cu două zile, dacă nu mă înșel, a venit ca o inițiativă aparent personală și această propunere, e vorba de planul ”vacanța mare”, nu a fost discutată cu conducerea Ministerului Sănătății. În consecința acestei situații, conducerea Ministerului a considerat că este binevenită o reformulare a comisiei științifice de luptă împotriva Covid”, a declarat Horațiu Moldovan în direct la România TV. 

O decizie politică?

Întrebat dacă este o decizie politică înlocuirea profesorului Streinu Cercel, secretarul de stat Horațiu Moldovan a precizat: 

”Eu nu pot să fac asemenea afirmații legat de asta. Eu am încredere în profesionalismul profesorului Streinu Cercel pe care îl cunosc personal, dar proiectul domniei sale, plecând de la titlul lui, ”vacanța mare”, stârnește o anumită doză de umor”, a mai declarat Horațiu Moldovan. 

Cine a publicat documentul?

Deși documentul ar fi fost elaborat în luna februarie a acestui an, el a fost făcut public abia acum. Cu toate acestea, o mare parte dintre propunerile din acest plan au fost deja aplicate de stat. Întrebat dacă documentul a fost publicat de medicul Streinu Cercel, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a răspuns: 

”Eu l-am găsit pe internet. Am luat act de acest document săptămâna aceasta. Nu știam de el. A fost interpretat și s-a luat această decizie. Nu pot să dau explicații suplimentare. (...) Eu am văzut documentul sub numele domniei sale. Ministerul nu își asumă acest proiect de săptămâna aceasta, de când a apărut”, a mai declarat Horațiu Moldovan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel