Horațiu Buzatu: Mesaj pentru deființarea CCR

Curtea Constituţională a României
Curtea Constituţională a României

Fostul deputat liberal Horațiu Buzatu a lansat un mesaj pe contul său de socializare în care afirmă că CCR ar putea să lipsească din peisajul politic românesc. Ideea, vehiculată deja de mai multe persoane este una cel puțin bizară în condițiile în care la protestele din România s-a mers pe ideea unui stat de drept. 

"Am o întrebare pentru deontologi: de ce Curtea Constituțională era o instituție necesară statului de drept pe vremea când era condusă de băsistul Zegrean, iar acum, când este condusă de comunistul Dorneanu a devenit indezirabilă și trebuie depolitizată ? 

Abia acum s-a realizat că numirile de judecători ai Curții sunt dictate de interese eminamente politice ? 
Ca o părere personală, cred că CCR ar putea să lipsească din peisajul politic românesc. Nu văd niciun motiv pentru care veghea la respectarea Constituției nu o poate face Curtea Supremă. Deocamdată, atât prin prestația lui Zegrean cât și prin prestația lui Dorneanu am înțeles un singur lucru: Curtea Constituțională este o prelungire a intereselor politice în zona justiției," a scris Horațiu Buzatu pe contul său de socializare.

Ideea desfințării CCR a fost vehement criticată inclusiv de fostul premier Victor Ponta care a spus că astfel România se îndreaptă către o dictatură fascistă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel