HISTORY Channel, recomandările lunii Mai

Cu ocazia sărbătorii Paștelui, History Channel readuce seria de documentare „Misterele Bibliei” pe micul ecran. Zilnic, în perioada 30 aprilie – 3 mai, de la ora 10:00, telespectatorii sunt invitați să urmărească documentare care explorează cele mai controversate enigme ale religiei.

„Misterele Bibliei”

Vineri 30 Aprilie - Luni 3 Mai | Zilnic, de la ora 10:00

Maratonul de emisiuni demarează în Vinerea Mare cu documentarul „Codul ascuns din Biblie” (30 aprilie, ora 10:00), care încearcă să facă lumină în privința unui posibil cod descoperit în textul Codexului de la Leningrad, cel mai vechi text complet al Bibliei evreiești.

Telespectatorii vor putea revedea lui Isus spusă din perspectiva celor care L-au cunoscut: personaje biblice apropiate, care au avut un rol major în desfășurarea evenimentelor, inclusiv Iosif, Sfântul Ioan Botezătorul, Fecioara Maria, Caiafa, Iuda, Ponțiu Pilat, Maria Magdalena și Sfântul Petru, în cele 8 episoade ale ineditului serial „L-am cunoscut pe Isus” (sâmbătă-luni, 10:00-12:00, ultimele două episoade luni, 23:50-01:30).

Serialul redă povestea emoționantă a celui mai cunoscut Om din istorie, de la Naștere până la Moarte și Înviere, printr-o îmbinare de scenarii artistice și interviuri realizate în stil documentar. Portretul lui Isus – omul și Mesia – este conturat prin contribuția unor experți consacrați ai Bibliei, istorici, teologi și lideri spirituali și integrează informații oferite de Evanghelii, surse istorice și contextul cultural. Producția dezvăluie povestea lui Isus, într-o lume complexă, dominată de regi, politicieni, reformatori și soldați angrenați într-o luptă tulburătoare pentru putere. Toate acestea le oferă telespectatorilor o prezentare unică a celui mai important eveniment din istorie.

De secole, știința și religia își dispută cele mai fundamentale întrebări din univers, uneori cu consecințe fatale. Ar putea noile descoperiri științifice și tehnologia erei digitale să aducă dovezi concrete ale existenței lui Dumnezeu? Subiectul este abordat în documentarul „Dovezi despre Dumnezeu” (sâmbătă, ora 12:00)

Maratonul de documentare este completat de seriile „Secretele Bibliei dezvăluite” (sâmbătă-luni, 14:00-15:30) și „Excluse din Biblie” (luni, 12:00-13:40), în care specialiștii în cercetarea religiilor analizează cărțile apocrife care au fost scoase din Biblie, profeții misterioase și enigmele Vechiului Testament.

Top Gear S13 

Din 6 mai,  Joia, de la  orele 21:00

În sezonul 13 din emblematica emisiune Top Gear cu trio-ul Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May, The Stig își face în sfârșit curaj și își dă jos casca, după ani de speculații despre identitatea sa.

Printre invitații celebri care participă în test-drive-uri devenite emblematice în televiziune se numără Usain Bolt, solistul formației AC/DC Brian Johnson și legendarul prezentator american Jay Leno.

Mașinile testate în sezonul 13 sunt BMW Z4, Ford Focus RS, Holden Maloo Jaguar XFR, Lotus Evora, Mercedes SL65, Nissan 370Z, Renault Megane R26.R și Vauxhall VXR8 Bathurst S.

Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea | Sezonul 2

PREMIERA 9 MAI | Duminica, ora 21:00

Serialul documentar „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea” surprinde poveștile unor branduri vizionare precum Heinz, Kraft, și McDonald's, care au transformat complet sectorul alimentar american. Acestea au contribuit decisiv la modul în care Statele Unite ale Americii au pus bazele unei industrii alimentare revoluționare.

După Războiul Civil a avut loc o revoluție condusă de antreprenori cu perspectivă, care au forțat limitele inventivității și au fondat afaceri care au schimbat această industrie. Pe măsură ce o nouă eră consumeristă se întrezărea, acești antreprenori și-au asumat riscuri și au lansat business-uri care au implicat tehnologii inovatoare pentru acea perioadă, redefinind sectorul alimentar, dar mai mult decât atât, obiceiurile alimentare ale întregii planete.

Documentarul „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea” este o punere în scenă a unor momente cheie din evoluția acestor magnați din sectorul alimentar, rivalitățile dintre aceștia, dar și modul în care au salvat economia americană.

Nume precum, Henry Heinz, James Kraft, Herman Lay, Milton S. Hershey sau frații McDonald's au ajuns să construiască imperii in domeniu, au ajutat la câștigarea Războaielor Mondiale și au schimbat peisajul american pentru totdeauna.

Comori salvate | Sezonul 2

Din 11 mai | Marțea, ora 22:00

Serialul „Comori salvate” prezintă activitatea riscantă și deseori, contra cronometru a echipelor de demolare și recuperare ale unei importante firme canadiene specializate în astfel de servicii. Misiunea acestora este de a dărâma clădiri, nu înainte însă de a salva obiectele valoroase dinăuntru.

Înainte ca buldozerele și celelalte utilaje să fie puse în funcțiune pentru demolarea unor case sau a altor tipuri de clădiri, la cererea proprietarilor sau a administrației publice, echipa de recuperări intră în acțiune. Fiecare episod reprezintă o cursă solicitantă și plină de adrenalină pentru șeful de echipă Ted Finch, mâna sa dreaptă, Justin Fortin și novicele, Julien Savage, în încercarea de a găsi cât mai multe artefacte și lucruri valoroase în clădirile care urmează să fie demolate, înainte ca cealaltă echipă să își înceapă activitatea ireversibilă.

Echipa de recuperare este antrenată pentru a evalua rapid utilitatea și prețul lucrurilor pe care oamenii le abandonează, dar si pentru a revalorifica aceste obiecte, astfel încât membrii echipei își vor putea exersa din plin abilitățile de negociere. Așadar, un serviciu de demolare reușește să scoată la lumină obiecte valoroase și surprinzătoare, care altfel nu ar fi fost descoperite niciodată, de la seifuri vechi de secole, jucării de colecție, popice vintage, accesorii de iluminat străvechi, până la grinzi din lemn masiv și chiar o mașină de epocă.

Colecția de la Count’s Kustoms | Sezonul 8 

Din 20 mai | Joia, ora 22:10

În acest nou sezon, Danny Koker, legenda din Las Vegas, este mai determinat ca oricând să obțină mașinile pe care le dorește, făcând orice pentru a-și atinge scopul, inclusiv oferte în bani-gheață care îi iau prin surprindere pe proprietari. Danny și echipa de la Count’s Kustoms continuă să restaureze, să customizeze și să vândă mașini extraordinare, străduindu-se să țină magazinul lor din Las Vegas pe linia de plutire.

De la automobile vintage Thunderbirds la clasicele Corvette, mașini de jucărie sau motociclete cu ataș, Danny și echipa sa nu se dau îndărăt de la nimic pentru a găsi și transforma cele mai interesante vehicule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel