EXCLUSIV  Hemoroizi, simptomul care nu trebuie ignorat. Mitulescu (SANADOR): Cum poți rămâne cu sechele pe viața de la această boală extrem de comună/ video

Foto Pexels
Foto Pexels

Dr. Gabriel Mitulescu, reputat chirurg și Doctor în Științe Medicale, de la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit despre hemoroizi și tratamentul aplicat în cazul acestora. „Mulți pacienți tratează cu banalitate și vin după ani de zile de sângerări”, a atenționat medicul.

„Toată lumea are niște dilatații hemoroidale structurate în două plexuri. Boala hemoroidală înseamnă întotdeauna hemoroizi interni. Plexul intern are niște dilatații. Deci, este o rețea de vase pe la trei centimetri înăuntrul canalului anal cu niște umflături venoase, care, în momentul în care canalul se închide și mușchii sfincteri anali strâng aceste vase, se mai umflă suplimentar, produc niște culoane ale mucoasei, se bagă una prin alta și canalul devine etanș. (...) Numai oamenii pot face hemoroizi”, a spus, în cadrul interviului acordat DCNews și DCMedical, medicul Gabriel Mitulescu.

 

Sângerarea, simptomul care nu trebuie ignorat

„Rezultatele unor tratamente inadecvate sunt catastrofale”

„Este delicat, pentru că prezența unor dilatații venoase la nivelul canalului anal nu înseamnă boală, nu înseamnă neapărat că trebuie făcut ceva, decât dacă acele dilatații generează simptome care sunt evident patologice, cum este sângerarea. Nu există situație normală în corpul uman prin care să se producă o sângerare. Mereu este vorba de o situație patologică. Nu poți să pierzi viața pe nicăieri. Revenind, ieșirea mucoasei afară sau o criză de durere, și așa mai departe. De accea s-a căutat în a se aborda de către oameni specializați în domeniul acesta... Rezultatele unor tratamente inadecvate sunt catastrofale. De cele mai multe ori, sunt sechele din cauza cărora oamenii suferă tot restul vieții, în cazul în care nu se aplică niște tratamente corespunzătoare”, a mai spus, în cadrul interviului, Gabriel Mitulescu.

„Mulți pacienți tratează cu banalitate și vin după ani de zile de sângerări”, a mai spus Gabriel Mitulescu.

Revenind la riscuri, medicul Gabriel Mitulescu a mai menționat: „Se pot produce sechele care să dea suferințe pentru tot restul vieții. Riscuri sunt și să se producă sângerări cu anemii. Să nu mai aibă o viață normală. Sunt pacienți care au fisuri anale cronice. (...) Dureri... Imaginați-vă că, în fiecare zi, ai 12 ore de dureri”, a menționat doctorul.

Cum se tratează HEMOROIZII, cu dr Gabriel MITULESCU (SANADOR). Interviurile DC News și DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel