Harry a mințit!? Prințul Charles, "sumă substanțială" pentru Duci, după Megxit. Datele oficiale din conturi îi dau de gol

Foto: Youtube MsMojo
Foto: Youtube MsMojo

Au ieșit la iveală detalii despre finanțarea Ducilor de Sussex după Megxit. Prințul Charles vs Prințul Harry, cine are dreptate, de fapt. 

Meghan Markle și Prințul Harry au renunțat la statutul de membri seniori ai Casei Regale la începutul anului 2020 și s-au mutat împreună cu fiul lor, Archie, în Statele Unite ale Americii. 

Atunci, Prințul Charles le-a dat celor doi Duci de Sussex o "sumă substanțială" de bani în primele luni după mutarea lor, în ciuda faptului că Ducele a susținut că familia lui îl "întrerupsese literalemente din punct de vedere financiar".

Cu toate acestea, cuplul a rambursat 2,4 milioane de lire pentru renovarea locuinței lor din Frogmore Cottage, care a inclus, de asemenea, 18 luni de chirie.

Care e diferența majoră dintre Kate Middleton și Meghan Markle. Experții au scos totul la iveală 

Harry și Charles, declarații diferite privind veniturile oferite. Ce spune un oficial al Casei Regale

Potrivit datelor din conturi, publicate recent, Charles a continuat să le ofere bani lui Meghan și Harry până în vara anului 2020, în timp ce Prințul Harry a declarat în interviul cu Oprah Winfrey că au încetat să mai primească bani de la Familia Regală în primul trimestru al anului respectiv. În plus, Harry a mai spus atunci că cele 7 milioane de lire sterline pe care i-a lăsat mama sa, Prințesa Diana, i-au folosit la plecare, adăugând că "fără asta nu am fi putut face acest lucru".

Un purtător de cuvânt al Clarence House a spus că Prințul de Wales a oferit banii pentru a-și ajuta fiul mai mic să devină independent financiar.

Noile conturi au arătat că, între ducii de Sussex și Cambridge și familiile lor, Charles a plătit aproximativ 4,5 milioane de lire sterline.

"După cum ne vom aminti cu toții în ianuarie 2020, când ducele și ducesa au anunțat că se vor îndepărta de familia regală care lucrează, ducele a spus că vor lucra pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar. Prințul de Wales a alocat o sumă substanțială pentru a-i sprijini în această tranziție.

Această finanțare a încetat în vara anului trecut. Cuplul este acum independent din punct de vedere financiar", a spus purtătorul de cuvânt, citează Spynews.com

"Ducele și Ducesa continuă să funcționeze, fără ca banii de la contribuabilii din Marea Britanie să fie preluați"

Întrebat despre diferența de termene date de cele două părți cu privire la finanțare, purtătorul de cuvânt a spus: "Nu aș recunoaște că sunt dramatic diferite. Tot ce vă pot spune sunt faptele. Confundați două termene diferite și este inexact să sugerați că există o contradicție. Comentariile ducelui în timpul interviului Oprah se refereau la primul trimestru al perioadei de raportare fiscală din Marea Britanie, care începe anual în aprilie. Aceasta este aceeași dată în care a început "anul de tranziție" al acordului de la Sandringham și este aliniată cu calendarul la care a făcut referire Clarence House.".

"Ducele a adus o contribuție substanțială la Grantul Suveran anul trecut pentru a sprijini renovările necesare și existente la Frogmore Cottage, care a inclus în mod specific actualizări structurale esențiale ale clădirii. Ca parte a acestui acord, toate obligațiile chiriașilor sunt îndeplinite. Ducele și ducesa continuă să funcționeze, fără ca banii de la contribuabilii din Marea Britanie să fie preluați", a completat el.

Plecarea Prințului Harry, "tristețe enormă pentru Familia Regală"

Mai mult, purtătorul de cuvânt al casei Clarence a adăugat că plecarea cuplului a fost "o chestiune de tristețe enormă pentru familie", adăugând că "Prințul a vrut să ajute la realizarea acestei lucrări și a alocat o sumă substanțială ducelui și ducesei de Sussex, pentru a ajuta ei cu acea tranziție. Nu trădez nicio încredere atunci când spun că au avut mare succes în a deveni independenți din punct de vedere financiar".

Potrivit unei alte surse regale, "Ducele și ducesa de Sussex au plătit 2,4 milioane de lire sterline, care acoperă veniturile din închiriere în 2020/21, veniturile din închiriere în 2021/22 ... Deci toate plățile se reflectă în conturi".

Cu cât au scăzut veniturile Prințul Charles

Conturile Clarence House au arătat că toate cheltuielile Prințului Charles, inclusiv cheltuielile de capital și transferurile către rezerve, a scăzut cu aproximativ 1,2 milioane de lire sterline până la 4,5 milioane de lire sterline în exercițiul financiar după ce Ducii de Sussex a renunțat la funcția de personal superior.

Venitul anual al Prințului Charles din Ducatul Cornwall a scăzut cu 1,8 milioane de lire sterline la 20,4 milioane de lire sterline, în timp ce fondul său de subvenții suverane a scăzut de la 1,8 la 0,4 milioane de lire sterline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel