GUVERNUL STRĂZII. Sondaj exclusiv: Sunteți de acord cu protestatarii?

Strada se organizează. Face propuneri pentru un guvern de tehnocrați. Protestatari adaugă candidați și votează propunerile altora. Nu se știe care va fi finalitatea demersului lor și în baza căror principicii vor formula o listă finală și nici ce vor face au acea listă, însă un lucru îl știu sigur: vor un nou guvern, al lor, al străzii. 

Chiar dacă în stradă unii protestatari susțin că nu vor să schimbe Guvernul, ci sistemul, ei își votează propriul Guvern. Una dintre cele mai controversate propuneri este cea a jurnalistului Moise Guran pentru funcția de premier. Propunerea lui Moise Guran are pe site-ul schimbamromania.com, 399 de voturi împotrivă și 495 de voturi pentru. Dacian Cioloș are 270 de voturi favorabile și 168 împotrivă. Antreprenorul Marius Ghenea este o altă propunere a străzii, a treia în ordinea voturilor. El are 201 de voturi pentru și 83 împotrivă. Mai puțini votați, pentru funcția de premier mai sunt propuse figuri precum Monica Macovei, Adrian Despot, Ilie Șerbănescu, Laura Codruța Kovesi, Marian Munteanu, Remus Cernea, Alina Mungiu-Pippidi. Ei, dar și alții au mai multe voturi favorabile decât împotrivă. Însă, pe site-ul citat există și "nominalizări controversate", cu mai multe voturi împotrivă, unde sunt Mircea Badea, Cristian Tudor Popescu, Lucian Mândruță, Radu Golban, Cristian Sima și alții. 

La Ministerul de Afaceri Externe, propunerea cea mai votată este Bogdan Aurescu. Protestatarii vor o comasare a MAI și MApN și, în majoritate, îl propun ministru pe Traian Berbeceanu. Dacian Cioloș este cel mai votat pentru Agricultură. Lorand Soares Szasz este propunerea pentru Business, Tehnologie și Inovație. La Cultură este propusă Oana Pelea, dar și Tudor Chirilă a strâns un număr considerabil de voturi, fiind pe locul al doilea. Bogdan Alexandru Suditu are un număr uriaș de voturi pentru Transport și Infrastructură. La Educație, se bat pe primul loc Mircea Miclea și Florin Colceac. La Finanțe, cel mai votat este Moise Guran. Marian Dobrilă este propunerea cea mai votată la Fonduri Europene. La Justiție, cea mai votată este Laura Ștefan, iar la Mediu și Energie, jurnalistul Alex Dima. La Muncă și Protecție Socială sunt cele mai puține propuneri și cele mai puține voturi. Sunt propuși Marius Alexandru Dunca, Ana Birchall și Iana Matei. Prof. dr. Dan Enescu este propunerea pentru Sănătate și Sport și la Turism Răzvan Pașcu. 

Pentru a vedea propuneri complete, intrați pe site-ul citat. 

DCNEWS vă invită să votați dacă sunteți de acord cu protestatarii și dacă Guvernul propus de "stradă" este unul care poate duce la schimbarea în bine a României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel