Urmărește emisiunea live


Băsescu la depunerea jurământului: numărul de 284 e impresionant, vă aduce aproape de 322

ponta2
ponta2

Luni seara, după orele 22,30, membrii Guvernului Ponta au depus jurământul în fața președintelui Traian Băsescu, a președinților celor două camere ale Parlamentului și a președintelui Curții Constituționale. Băsescu a declarat la începutul discursului că numărul de 284 e impresionant, vă aduce aproape de 322 care v-a adus noroc data trecută.

Membrii Cabinetului Ponta au depus, luni seara jurământul în fața președintelui Traian Băsescu. Potrivit unor informații, membrii noului guvern ar fi fost legitimați la intrarea în Palatul Cotroceni.

Pe tot parcursul festivității de depunere a jurământului, Traian Băsescu, după cum s-a văzut,  a avut un zâmbet ironic.

Preşedintele Băsescu a întârziat să dea mâna cu ministrul de Externe, Andrei Marga. Cei doi au avut mai întâi un scurt schimb de replici şi abia apoi şeful statului i-a întins mâna noului şef al Diplomaţiei române.

De asemenea, președintele Băsescu a refuzat să dea mâna și cu ministrul Sănătății, Vasile Cepoi.

La ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a Cabinetului Ponta a fost  este prezentă şi mama noului premier, Cornelia Naum, alături de soţia şi socrul acestuia, Daciana Sârbu şi Ilie Sârbu.

Încep prin a vă felicita pentru votul de azi. 284 e impresionant vă aduce aproape de 322 care v-a adus noroc data trecută. Vă spun la ce m-aş aştepta de la un guvern de opoziţie faţă de mine, a început Traian Băsescu discursul.

În același timp, Băsescu a arătat că actualul Guvern are o misiune grea, în condițiile în care Europa nu este stabilă economic și recesiunea a apărut la orizont în cel puțin zece stat europene.

"M-aş aştepta de la un guvern, fie el şi de opoziţie, faţă de mine, la o continuare la ceea ce s-a făcut bun în mod deosebit în reforma statului. Poate legea sănătăţii şi cea a reorganizării administrative pot fi promovate până la alegerile din noiembrie. M-aş aştepta să nu înceapă un proces de restauraţie. În ultimii ani s-a dat prioritate unor zone de legislaţie şi de activităţi sociale şi economice aşezate pe o legislaţie modernă. Mă refer la legea salarizării, la cea a pensiilor, la cea a codurilor pentru justiţie, a micilor reforme, la legea educaţiei şi la Codul Muncii. Poate ne facem alte priorităţi", a mai spus Traian Băsescu.

Președintele Băsescu a afirmat că se așteaptă la o consolidare, o izolaree a istituțiilor statului de partide, la Parchete, Parchetul General și DNA, servicii de informații, ICCJ și la CSM. Sunt niște câștiguri prin faptul că aceste instituții nu au mai fost o anexă a partidelor aflate la guvernare.

 "Mă aştept să găsiţi soluţii de creare de locuri de muncă. Deficitele structurale pe care le avem provin exact din faptul că nu reuşim să creăm un număr mare de locuri de muncă. Şi aici probabil că investiţiile în minerit, exploatările de aur, de cupru, sunt o soluţie datorită creşterii preţurilor acestor materiale pe piaţa mondială".

 "M-aş mai aştepta la o bună colaborare în tot ce înseamnă probleme de interes naţional. Puteţi fi siguri că în mine aveţi un partener. Nu am dreptul moral să rămân impasibil dacă un proces de restauraţie în educaţie, spre exemplu, s-ar produce, sau în noua legislaţie a muncii sau în cea pentru justiţie. Pentru că aceste lucruri s-au obţinut cu sacrificii politice enorme, cu costuri politice enorme şi guvernele care au fost înaintea dumneavoastră, cu toate criticile ce le-au fost adresate, şi-au asumat acest proces de reformă a statului, în special guvernul Boc. Vă asigur de toată buna credinţă, atâta timp cât lucrurile merg înainte. Vă doresc succes, pentru că succesul dumneavoastră este şi succesul României".

 În încheiere, Băsescu a încheiat în stilul caracteristic: Șampanie nu e, hă, hă, hă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel