Guran, în politică. Oana Dobre Dimofte, ATAC la USR-PLUS

DImofte
DImofte

Oana Dobre Dimofte a reacționat după ce Moise Guran a intrat în politică.

”Dar de ce facem atâta scandal? Dar ce ne indignează atât de tare? Păi uite, spun cum se vede de la mine. Nu știu oameni care să fi așteptat de la USR-PLUS soluții-miracol, heruvimi, idei de Nobel. Dar știu mulți oameni care așteptau două lucruri: integritate și transparență. You had only two jobs to do, USR-PLUS.


În loc de astea, sau pe lângă astea (pentru că încă sunt mulți oameni ok acolo), primim un coordonator de campanie care, timp de doi ani, a fost în același timp ziarist și consultant politic. Pe neve, fără să anunțe public. Pro bono, afirmă domnul.


Nu îl cunosc pe Moise Guran. Îl știu doar din prestațiile publice. Inclusiv din dezbaterea pentru prezidențiale pe care a moderat-o, fiind consultant pe neve al partidului unuia dintre candidați.


Aici trebuie să facem două precizări.


1. Calitatea de consultant și cea de jurnalist sunt incompatibile în orice cod de etică al presei, de câteva sute de ani. Este un conflict de interese grav și fundamental. Dar e ok, mi se explică că regulile se schimbă. Sigur, mâine Academia poate să spună în normele lingvistice că e corect să spunem "decât cartofi", dacă sintagma iese din gura unuia dintre ai noștri. Dacă mai zicem ceva și de PSD pe lângă, e chiar recomandabil.


Eu n-o să cumpăr asta nici într-o mie de ani. Am iubit prea mult jurnalismul ca să-i aduc o asemenea insultă.


2. În loc să livreze integritate și transparență, USR-PLUS livrează acum un șef de campanie care a ratat să bifeze atât integritatea, cât și transparența.


Dar e ok, câtă vreme a zis că PSD e nașpa, nu?


Nu”, a scris Oana Dobre Dimofte pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel