Anchetă de proporții după mesajele critice de pe un grup de WhatsApp despre GUVERN

Foto Pexels
Foto Pexels

O anchetă de proporții a fost deschisă de justiția din Spania în urma unor discuții critice pe WhatsApp față de guvern.

Justiţia spaniolă a anunţat joi deschiderea unei anchete asupra unui grup de discuţii pe internet format din foşti militari foarte critici faţă de guvern, care, printre altele, evoca ideii împuşcării a "26 de milioane" de persoane, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Parchetul din Madrid estimează că acest grup de discuţii găzduit de aplicaţia WhatsApp "conţine afirmaţii total contrare ordinii constituţionale, cu aluzii voalate la o lovitură de stat militară", se precizează într-un comunicat.

Mesajele acestui grup, care include înalţi gradaţi ai forţelor aeriene în retragere, au fost dezvăluite la începutul lui decembrie de publicaţia digitală infoLibre.es.

Ce mesaje erau scrise pe grup 



Printre aceste mesaje critice împotriva guvernului de coaliţie format de socialiştii lui Pedro Sanchez şi stânga radicală Podemos sunt şi unele care conţin şi fraze foarte tari: "Nu vreau ca aceste canalii să piardă alegerile. Nu. Vreau să moară toţi şi toţi descendenţii lor" sau "Cineva va trebui să înceapă să facă ceva (legal sau ilegal) împotriva acestor fii de târfă".

"Pentru ca ei să moară trebuie împuşcaţi şi avem nevoie de 26 de milioane de gloanţe", se menţionează într-un alt mesaj, aluzie la numărul de spanioli care au votat sau au susţinut guvernul.

Aceste mesaje "nu reprezintă cu nimic forţele noastre armate", a reacţionat ministrul apărării socialist, Margarita Robles, afirmând, pe de altă parte, că afirmaţiile respective "nu le fac onoare, nici lor, nici regelui".

Semnatari ai unei scrisori 



Potrivit InfoLibre.es, anumiţi membri ai acestui grup de Whatsapp se află, de asemenea, printre semnatarii unei scrisori trimise la jumătatea lui noiembrie de peste 70 de înalţi gradaţi în retragere regelui Felipe al VI-lea.

În acest text publicat de presa spaniolă foştii militară acuză guvernul că provoacă "descompunerea unităţii naţionale".

Aceste critici sunt de genul celor aduse de dreapta şi de extrema dreaptă, care îi reproşează guvernului Sanchez că a primit sprijin din partea partidelor autonomiste şi separatiste basce şi catalane pentru a vota anumite legi în parlament, în special proiectul de buget pe 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel