Grindeanu, modificare Coduri penale: "Nu trebuie atinse anumite zone"

Fostul premier Grindeanu a remarcat despre propunerile de modificare a Cpp că "Nu trebuie atinse anumite zone care să ducă la derapaje".

Fostul premier Sorin Grindeanu, în prezent preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a apreciat că propunerile de modificare a Codului de procedură penală nu trebuie să ducă la derapaje.

"Asociaţiile de magistraţi... toţi trebuie să meargă să facă dialog. După Anul Nou înţeleg că se reia activitatea acestei comisii. În niciun caz - şi sunt convins că lucrurile aşa vor sta - nu trebuie atinse anumite zone care să ducă la derapaje, din toate punctele de vedere", a arătat el, în cadrul unei declaraţii acordate presei, la Palatul Parlamentului.

De asemenea, Grindeanu şi-a exprimat convingerea că specialiştii implicaţi în efectuarea modificărilor nu vor permite astfel de derapaje. Întrebat cum comentează modificările legilor Justiţiei, Grindeanu a replicat că era necesară o actualizare.

'Parlamentul a avut o comisie, a dezbătut. Au fost amendamente, din ce am înţeles, adoptate şi din partea Opoziţiei şi din partea asociaţiilor în aceste comisii. Era nevoie, totuşi, după 15 ani să se discute, să se reactualizeze aceste legi, 303, 304 şi 317. Au străbătut întreaga procedură, au fost dezbateri. Până la urmă aici trebuie să se întâmple lucrurile, în Parlament', a spus el.

Totodată, Grindeanu a precizat că prevederile Ordonanţei 13 au fost declarate, ulterior, în proporţie de peste 90%, constituţionale, prin diverse decizii ale CCR.

'În primul rând (propunerile, n.r) care au fost în Ordonanţa 13, cred că în procent de peste 90% au fost declarate între timp constituţionale pe diverse decizii ale CCR. (...) Eu îmi doresc, şi am spus de atunci, din acea perioadă, şi văd că lucrul acesta se întâmplă în ultimele săptămâni, poate trebuia să înceapă mai devreme acest proces, poate la începutul acestei sesiuni parlamentare, dar nu sunt eu în măsură să dau timing-ul, ca acest dialog în Parlament, pe anumite modificări, să fie unul de substanţă, să fie unul care să ducă la o îmbunătăţire a legilor', a spus el.

Întrebat ce părere are despre Florin Iordache, Grindeanu a replicat: 'Altă întrebare, vă rog'.

Răspunzând unei alte întrebări, referitoare la o posibilă includere a lui Iordache în Guvern, dacă ar mai fi premier, Grindeanu a replicat că 'în primul rând' nu îşi mai doreşte să fie prim ministru. Pe de altă parte, întrebat cum evaluează activitatea lui Iordache, în calitate de ministru, a declarat că 'a fost o perioadă destul de scurtă şi zbuciumată'. 'Eu nu i-am cerut demisia, şi-a dat demisia', a subliniat el. În ce priveşte relaţia cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, Grindeanu a declarat că aceasta este una 'instituţională'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel