Greva angajaților STB continuă, pentru a patra zi

Protestul angajaților STB continuă pentru a patra zi la rând, în ciuda avertismentelor lansate de primarul general al Capitalei și de conducerea companiei. La Autobaza Titan sunt prezente echipaje de polițoe și de jandarmi și este așteptat directul STB, Adrian Criț.

Sâmbătă seara primarul general, Nicușor Dan, anunța că depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate, iar liniile de tramvai 14 și 21 au în regim normal.

Tot sâmbătă, după o întâlnire a Consiliului de Administrație al STB directorul societății anunța că angajaților STB care nu vor ieși pe traseu li se poate desface contractul de muncă. El a estimat pierderile societății din trei zile de grevă la 20 de milioane de lei.

Adrian Criț spune că pagubele vor fi recuperate în instanță de la cei ce au provocat greva și că va fi efectuat și un audit extern, apreciind că protestul poate genera probleme financiare majore pentru companie,

Consiliul de Administrație al societății a luat sâmbătă decizia ca angajații ce intră imediat pe traseu să nu fie cercetați penal. În schimb cei ce nu își lasă colegii să iasă pe traseu sau cei care distrug mijloace de transport vor avea de suferit, a spus directorul.

Angajații STB sunt în grevă, solicitând demisia directorului general al societății. Greva a fost declarată ilegală în instanță.

Vezi și: Greva STB. Sindicalistul Vasile Petrariu: "Duminică dimineață se decide dacă ieșim pe traseu"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel