GPS Tracker, dispozitivul cu care vă puteţi găsi copilul în caz de dispariţie

Mihai Ciobanu / 05 aug 2019 / 19:34 Salveaza PDF Comentarii
GPS
Descriere foto: GPS

Un caz precum dispariţia Alexandrei şi bâjbâiala autorităţilor în operaţiunea - eşuată în final - de găsire în viaţă a fetei ar putea fi evitat folosind un dispozitiv care poate fi cumpărat de pe internet şi nu costă mai mult de câteva sute de lei. Cu acest dispozitiv, părinţii Alexandrei ar fi ştiut înaintea autorităţilor unde se află fata.

Este vorba despre un GPS Tracker, un dispozitiv minuscul care, conectat la o aplicaţie şi purtat de către copii sau vârstnici în buzunar sau în geanta cu care pleacă de acasă, le oferă părinţilor  sau familiei posibilitatea de a şti, în timp real, locaţia în care se află acesta. Pe siteurile de specialitate aceste dispozitive se vând la preţuri care se învârt în jurul sumei de 300 de lei, o sumă infimă dată pe un device care poate salva viaţa copilului sau a oricărui membru al familiei în caz de dispariţie. 

GPS Trackerul se foloseşte cu o cartelă SIM şi se conectează, apoi, la o aplicaţie de pe telefonul sau calculatorul celor aflaţi acasă. În cazul nefericit în care copilul, părintele sau chiar animalul de companie se rătăceşte, este răpit şi nu se mai întoarce acasă, se poate identifica rapid locaţia în care se află. Unele dispozitive au şi un buton SOS care o dataă apăsat sună la numerele setate de urgenţă într-un ciclu până când va primi răspuns şi în plus marchează poziţia pe hartă şi trimite o alertă pe telefonul supraveghetorului.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27