Gesturile pe care nu trebuie să le faci, când mergi în Turcia. Oamenii se vor simți jigniți. Nu ridica niciodată degetul mare!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Când vizitezi Turcia, este important să fii conștient de tradițiile și obiceiurile locale pentru a evita să faci gesturi care pot fi considerate nepoliticoase sau ofensatoare.

Arătarea degetului mare în sus

Acest gest, care în alte țări poate însemna "bine", "e totul în regulă", în Turcia are o conotație negativă, fiind considerat vulgar sau ofensator.

Salutul cu mâna stângă

Tradițional, mâna stângă este considerată nesănătoasă și folosită în activități igienice. Prin urmare, atunci când dai mâna sau oferi ceva cuiva, asigură-te că folosești mâna dreaptă.

Mâncatul și băutul în spații publice în timpul Ramadanului

În timpul lunii Ramadan, când musulmanii postesc între răsăritul și apusul soarelui, ar trebui să eviți să mănânci, să bei sau să fumezi în spații publice, pentru a nu-i ofensa pe cei care țin post.

Îmbrăcăminte nepotrivită în locuri sacre

Dacă vizitezi moschei sau alte locuri sacre, asigură-te că ești îmbrăcat modest, acoperindu-ți umerii și genunchii. Femeile ar trebui să poarte un șal pentru a-și acoperi capul.

Încălțăminte în case și locuri sacre

În multe case și moschei, se cere să îți scoți încălțămintea înainte de a intra. Așa că fii pregătit să faci acest lucru.

Ignorarea ospitalității turcești

Ospitalitatea este o valoare importantă în cultura turcă, iar dacă ești invitat în casa cuiva arată-ți recunoștința și respectul.

Fotografierea fără permisiune

Înainte de a fotografia oameni sau locuri, asigură-te că ai obținut permisiunea lor, mai ales în cazul persoanelor locale sau a unor locații sensibile.

Afecțiunea în public

Contactul fizic excesiv sau manifestarea afecțiunii în public poate fi considerată nepotrivită în anumite locuri și contexte culturale.

Criticarea sau discutarea deschisă a politicilor și religiei

Evită să critici în mod deschis politica sau religia turcă, deoarece aceste subiecte pot fi sensibile.

În general, respectul și deschiderea pentru cultura și tradițiile locale sunt apreciate în Turcia. Fă eforturi să înțelegi și să te adaptezi la modul lor de viață și vei avea o experiență mai plăcută și mai armonioasă în timpul călătoriei tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel