Germania: Suspectul în cazul asasinării politicianului Walter Lübcke şi-a recunoscut fapta

Suspectul arestat în ancheta privind asasinarea politicianului german Walter Lübcke, la începutul lunii iunie, şi-a recunoscut crima, au anunţat miercuri mai mulţi parlamentari germani, după o reuniune specială a comisiei pentru afaceri interne a Bundestagului, transmite dpa.

Parlamentarii respectivi, care l-au citat pe procurorul federal general Peter Frank, au menţionat că suspectul are 45 de ani şi se numeşte Stephan E. Acesta a recunoscut că l-a ucis pe Walter Lübcke (65 de ani), preşedintele districtului Kassel din landul Hesse.

La primele ore ale zilei de 2 iunie, Lübcke fost găsit mort pe terasa casei sale din Wolfhagen, de la marginea oraşului Kassel.

Ministrul de interne german Horst Seehofer a afirmat săptămâna trecută că asasinarea lui Walter Lübcke l-a convins să înăsprească măsurile de securitate la toate nivelurile. Este datoria noastră să facem orice este posibil omeneşte pentru a proteja pe oricine este ameninţat. Insultele, calomniile şi incitarea trebuie să fie stopate online şi offline, a declarat Seehofer pentru grupul media Funke.

Membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Walter Lübcke a condus timp de 10 ani consiliul regional din Kassel, o autoritate administrativă intermediară între landul Hesse şi comunele acestuia. El a fost, de asemenea, deputat în parlamentul regional.

În octombrie 2015, după decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide frontierele Germaniei pentru sute de mii de irakieni şi sirieni, Walter Lübcke a apărat drepturile refugiaţilor, ceea ce a atras reacţii dure din partea extremei drepte, care l-a numit trădător şi a făcut publică adresa domiciliului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel