Germania, solicitare, citare Kovesi. Coita: Gest nesăbuit. Cel mai mare prejudiciu

Kovesi
Kovesi

Politologul Alex Coita este de părere că "ultima solicitare, venită din Germania, de a activa ”opțiunea nucleară” (Art. 7) în cazul României, ca răspuns la citarea doamnei Kovesi, este un ”gest nesăbuit”.

"Uniunea Europeană în relația cu România este ca un cal ajuns foarte aproape de linia de sosire a unei curse. Suntem atât de aproape ca integrarea noastră în UE să devină un proces ireversibil. Fac apel la decidenții europeni să nu facă pași înapoi când sunt atât de aproape de finish. Spun asta pentru că, deși suntem în februarie, multe minți sunt periculos de înfierbântate. Ultima solicitare, venită din Germania, de a activa „opțiunea nucleară" (Art. 7) în cazul României, ca răspuns la citarea doamnei Kovesi mi se pare un gest nesăbuit care ar constitui un regres major, în relația UE cu România, și ar aduce atingere gravă ideii de stat de drept.

Dacă UE va veni să o apere pe doamna Kovesi, suspendând dreptul României la vot în plină Președinție, acesta ar fi cel mai mare prejudiciu adus ideii europene în România. Ar însemna că Uniunea pune persoane sau rețele de networking mai presus de principii și valori, ar consfinți o presiune fățișă asupra actului de justiție dintr-un stat membru, anulând ani de progrese în ceea ce privește europenizarea României.

Nicio persoană nu este mai presus de lege. Nicio instituție nu poate fi redusă la o persoană. Toată lumea, inclusiv partenerii europeni, trebuie să înțeleagă să lase justiția să-și urmeze cursul. Orice altă atitudine ar avea consecințe grave pe termen lung", spune Alex Coita, pe pagina personală de Facebook.

Vezi și: Lovitură pentru Augustin Lazăr. Este urmărit penal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel