Georgică Severin, reproșuri la adresa unor parlamentari britanici, în discuția cu ambasadorul Brummel

Senatorul Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului, a avut o întâlnire cu Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii.

Severin a subliniat „îngrijorarea faţă de reacţiile nepotrivite ale unor membri ai Parlamentului de la Londra” faţă de comunitatea românească din Marea Britanie”, se arată într-un comunicat al Senatului. Acest gen de mesaj a fost plasat în contextul apropiatelor alegeri generale din Marea Britanie. Ambasadorul Paul Brummell a arătat că sunt numeroase mesajele de apreciere ale unor instituţii reputate de învăţământ, medicale etc. din Marea Britanie la adresa activităţii desfăşurate de cetăţenii români emigraţi în această ţară. Au fost, de asemenea, evocate rezultatele de excepţie ale cinematografiei româneşti, care este mai bine cunoscută şi apreciată pe plan internaţional decât în ţară.

 

Comunitatea oamenilor de afaceri, rol în promovarea imaginii de țară

 

Preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului a reliefat necesitatea identificării mijloacelor optime de valorificare a sprijinului pe care Marea Britanie şi British Council îl pot oferi României pentru promovarea culturii sale în spaţiul Commonwealth. Ambasadorul britanic a evidenţiat că actul de promovare a culturii engleze a urmat un parcurs similar, fiind necesare eforturi pentru înlocuirea „imaginii limitate şi depăşite cu una modernă”. Menţionând că luna viitoare cea mai reprezentativă delegaţie de oameni de afaceri din Marea Britanie va realiza o vizită în România, diplomatul britanic a extins aria vectorilor de promovare a imaginii de ţară, subliniind rolul tot mai important al comunităţilor oamenilor de afaceri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel