George Băeșu, adevărul despre demisia de la ANRP. Dana Grecu: Cine v-a scos din sistem?

George Băeșu, fostul șef ANRP, a vorbit la "Sinteza Zilei" despre cine și ce l-a scos din sistem. 

VEZI și: George Băeșu: conducerea ANRP a demisionat. Reacția lui Ponta

George Băeșu a subliniat că în momentul în care a preluat conducerea ANRP, în 2012, nu exista nici măcar o listă a persoanelor care primiseră bani, până atunci, de la ANRP. "Nu era nici măcar un inventar al bunurilor instituţiei", a precizat el. 

Iată dialogul de a urmat în platoul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, dintre George Băeșu și Dana Grecu: 

Dana Grecu: Eu sunt fascinată că v-ați băgat în povestea asta. Trebuie să fii puțin nebun, iertați-mă, sau să fii foarte susținut politic. În mod normal, când intri în povestea asta, statul, reprezentat de instituțiile sale, trebuie să facă baricadă de jur împrejurul dumneavoastră. Vreau să vă întreb sincer: Cine v-a scos din sistem, mafioții, care n-au reușit să-și ducă până la capăt povestea, să ia bani de la stat sau statul, prin administrația lui bleagă spre puturoasă?

George Băeșu: Eu sunt fascinat de ANRP. Aveți dreptate, sunt puțin nebun, pentru că sunt fascinat de o muncă cu extraordinar de multe dificultăți. De ce? Pentru că-mi place să cred că și acolo unde au existat atât de mari mizerii și unde s-au pus bombe peste tot ca să nu se mai găsească nimic, și acolo prin muncă și printr-o echipă se poate face ordine și se poate atinge obiectivul. 

Dana Grecu: Excelență, ați ieșit din sistem. Încă o dată, cine v-a scos din sistem?

George Băeșu: În niciun caz statul. Statul este de vină că a lăsat atât de multe cereri nerezolvate, atât de mulți oameni. Este absolut normal ca petenții nesatisfăcuți de modul în care statul le-a răspuns să dea în judecată. 

Dana Grecu: Deci pe dvs cine v-a scos din sistem, sunteți pasionat de sistem, ați intrat în povestea asta de bună voie, ați avut sprijinul premierului și-l aveți în continuare, senzația mea e că Ponta v-ar vrea în continuare. Ce anume, cine anume...?

George Băeșu: O hotărâre judecătoarească, stimată doamnă, care, spre deosebire de toate hotărârile judecătorești date anterior de aceeași instanță spune așa: nu contează dacă ai făcut sau n-ai făcut, dacă ești vinovat sau nevinovat, în această țara legiutorul a instituit prezumția de vinovăție și pentru că n-ai făcut în 30 de zile ești vinovat și trebuie să plătești din urmă, deși când eu te judec, cu patru sau cinci luni în urmă tu ți-ai îndeplinit obligația și pentru asta tu, de la tine de acasă trebuie să dai statului 11.000 de euro. Pentru că am lucrat ca șef al Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor și n-am reușit să fiu un "superman" alături de colegii mei și n-am reușit să rezolv 2.000 de judecătorești în 30 de zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel