George Băeșu: conducerea ANRP a demisionat. Reacția lui Ponta

Președintele și cei doi vicepreședinți ai Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților au demisionat. George Băeșu, șeful demisionar al ANRP, a precizat că i-a înaintat premierului Ponta și un memoriu cu amenzile primite de instituție pentru neplata la timp a titlurilor de despăgubire, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă a acceptat demisia conducerii ANRP, Victor Ponta a declarat, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD, că "i-am rugat pe toți ca până miercuri să găsim o soluție. Dar oamenii au dreptate".

"La ANRP avem o problemă extrem de gravă. Pe de o parte, Parchetul face largi investigații legate de modul în care s-au retrocedat, restitutit (proprietăți - n.r.), (...) Pe de altă parte, toată conducerea ANRP este amendată în fiecare zi de instanțe. Sunt între ciocan și nicovală.

Pe luna februarie au amenzi de trei ori salariul. Și, atunci, trebuie să găsim o soluție. Nu se poate să ai presiunea amenzilor din partea instanțelor. Sper să găsim o soluție ca totuși ANRP să funcționeze, dar în condiții bune și corecte", a declarat Victor Ponta

Conform site-ului oficial, misiunea ANRP este de a coordona procesul de restituirea a proprietăţilor preluate, în mod abuziv, în perioada regimului totalitar comunist şi de a acorda despăgubirile cuvenite persoanelor îndreptăţite.

Top 30 despăgubiri acordate de ANRP: Ginerele lui Băsescu și Gheorghe Stelian au primit sume colosale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel