Genial: Un tată îi citește fiicei sale sloganurile din magazinul de cosmetice pentru a evita transformarea ei în obiect sexual

Doctorul Kelly Flanagan, psiholog și tată a trei copii, notează pe blogul său idei și opinii necesare pentru părinți într-o lume în care copiii pot alege modele mai puțin bune de urmat. Kelly Flanagan a făcut o obișnuință din a compune scrisori pentru tânăra sa fiică, pentru a o învăța despre lume și cum să nu devină o "victimă" a societății. Scrisoarea psihologului este publică și de ea pot beneficia atât părinții interesați de educația copiilor săi, cât și adolescenții. Una dintre scrisorile tatălui Kelly Flanagan către fiica sa este despre machiaj și industria vestimentară sau despre cum frumusețea interioară rămâne tânără până în ultima zi a vieții. 

Iată scrisoarea doctorului, care a strâns peste un milion opt sute de distribuiri pe Facebook:

Micuțo,

În timp ce-ți scriu, mă aflu într-un culoar cu produse de make-up dintr-un magazin local. Un prieten mi-a dat recent un mesaj dintr-un alt culoar de make-up și mi-a spus că a simțit că este cel mai insuportabil loc din lume. Am vrut să văd la ce se referă.

Acum stau aici și încep să fiu de acord cu el. Cuvintele au putere și cuvintele care apar pe acest culoar au o putere mare, profundă, fiind cuvinte precum: prețuri super accesibile, infailibil, finisare perfectă,  strălucire puternică, sfidarea vârstei, întinerire imediată, urmează-ți visele, aproape goală și frumusețea naturală.

Când ai o fiică, începi să realizezi că ea este la fel de puternică ca oricine din casă- o forță de luat în seamă, un suflet de foc cu aceeași viață și pasiuni ca orice individ. Însă, stând pe acest culoar cu produse de machiaj, începi să realizezi că mulți oameni nu o văd așa. Ei o vor vedea ca o față drăguță și un corp plăcut și îi vor spune că ea trebuie să arate într-un fel anume pentru a avea valoare și influență.

Dar cuvintele au putere și poate, doar poate, cuvintele unui tată pot începe să concureze cu celelalte cuvinte ale lumii. Poate cuvintele unui tată pot să-i transmită fiicei sale într-un sens profund, de neclintit ce este demnitatea și frumusețea. Cuvintele unui tată nu sunt diferite, dar sunt cuvinte cu un sens total diferit:

Strălucire puternică. Puterea ta nu va sta în unghii, dar va sta în inima ta. Vei înțelege în interiorul tău cine ești și apoi vei trăi poate cu frică, dar tenacitate în lume.

Urmează-ți visele. Dar nu de pe raftul unui magazin. Găsește liniștea din tine. Un adevărat vis se află acolo. Descoperă ce îți dorești să faci în această lume și când alegi, trebuie să-l urmezi cu fidelitate, integritate și speranță.

Dezgolire. Lumea vrea ca tu să-ți dai hainele jos. Te rog, ține-le pe tine. Spune ce este în inima ta, fii vulnerabilă, riscă, iubește o lume care abia știe ce înseamnă să se iubească. Fă asta fără apăsare, deschisă.

Infailibil. Trebuie să fii mereu infailibil conștientă că infailibitatea nu există. Este o iliuzie creată de oamenii interesați de portofelul tău. Dacă alegi să cauți perfecțiunea, caut-o printr-o eleganță infailibilă, pentru tine și pentru toți ceilalți din jurul tău.

Sfidarea vârstei. Pielea ta se va rida și buzele ți se vor decolora, dar sufletul tău nu are vârstă. Va ști întotdeauna cum să se joace și cum să se bucure. Trebuie să te opui într-un mod sfidător îmbătrânirii sufletului.

Finisare perfect. Finisarea nu are nicio legătură cu modul în care fața ta arată astăzi și ceea ce ai de făcut până în ultima zi a vieții tale. Anii tăi vor fi o pregătire pentru acea zi. Trebuie să îmbătrânești cu eleganță, să crești cu înțelepciune și trebuie să iubești să devii îndeajuns de mare încât să îmbrățișezi toți oameni. Finisarea perfectă trebuie să fie o îmbrățișare pașnică la sfârșitul necunoscutului drum ce urmează și poate fi un dar pentru toți ceilalți care te prețuiesc.

Micuțo, iubești rozul și volănașele și cu siguranță voi înțelege când într-o zi machiajul va deveni important pentru tine, dar te rog ca două cuvinte să rămână importante pentru tine, ultimele cuvinte pe care le spui în fiecare seară, când te întreb: "Unde ești cea mai frumoasă?". Cu aceste cuvinte nu poate concura un corector.

"Unde ești cea mai frumoasă?"

"În interior".

Din sufletul meu către al tău, tata."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel