Gavrilescu îl desfiinţează pe Orban după declaraţiile despre HoReCa: Sunteţi cel puţin penibil!

Grațiela Gavrilescu
Grațiela Gavrilescu

Graţiela Gavrilescu critică dur afirmaţiile premierului Ludovic Orban cu privire la HoReCa.

"SUNTEȚI CEL PUȚIN PENIBIL, DOMNULE PREMIER! HORECA E “O CAFEA, DE SOCIALIZARE” DOAR ÎN CAPUL DUMNEAVOASTRĂ!

V-ați referit, ieri, fără pic de empatie și discernământ, și la soarta unui sector important pentru orice țară civilizată, din care fac parte și restaurantele, cafenelele etc., unități care, spre deosebire de hoteluri, nu se vor deschide de la 15 mai:

“Contribuția la PIB a HoReCa este limitată. O putem duce încă o lună jumate, două.”

V-a luat gura pe dinainte și v-ați dat de gol: nu știți și nici nu vă pasă ce înseamnă, de fapt, HoReCa!", a scris Graţiela Gavrilescu pe Facebook.

"Nu e vina HoReCa dacă, în România, nu reușește să contribuie, direct, la PIB, cu mai mult de 2%!"

"Păi... să vă “desenez”, ca să pricepeți: Este una dintre principalele atracții turistice ale unei țări. Că turistul, care, un an strânge bani de concediu, pe lângă faptul că admiră peisaje, mai și doarme undeva, mai și mănâncă, mai și bea ceva... Și, uite așa, au ajuns unele țări deștepte să trăiască din turism și, inclusiv românii, să meargă în Grecia și Bulgaria ȘI pentru fructe de mare, în Italia - ȘI pentru pizza, paste și înghețată etc.

La noi, mai “ca la țară”: mici, sarmale, saramură de pește, plăcinte dobrogene, poale-n brâu, țuică... Nu e vina HoReCa dacă, în România, nu reușește să contribuie, direct, la PIB, cu mai mult de 2%! Că reclama noastră, la târgurile de turism, e... frunză în vânt!

Dar haideți să vedem, mai... pe orizontală, cam ce înseamnă, de la amenajare, la funcționare: proiectare, design interior, dotări: de la mobilier, ustensile și consumabile, până la decorațiuni, băuturi și materii prime inclusiv indigene (știți cât au pierdut, în perioada asta, numai producătorii de vinuri și fermierii?!), LOCURI DE MUNCĂ!

Totul depinde de toate și totul COSTĂ și, dacă funcționează, ADUCE bani la buget!", afirmă Graţiela Gavrilescu.

"Litoralul trăiește din turism!"

"Moldova, Bucovina, Ardealul, Banatul, Oltenia sunt cvasidependente de acesta. Capitala înseamnă ȘI TURISM! Grecii, zilele acestea, își invită turiștii, cu atenționări și măsuri speciale, dar cu brațele deschise iar noi... ne batem joc de ce avem! Până și de gura de oxigen dată de tichetele de vacanță se alege praful!

“Contribuția limitată la PIB” nu e a HoReCa, ci a guvernării PNL, cu un premier ca dumneavoastră, un ministru de finanțe ca dl Cîțu și un inexistent ministru al turismului! Avem nevoie să trăim, la propriu și la figurat, și în timpul, și după epidemia COVID-19! V-am mai îndemnat să țineți cont, indiferent de domeniu, de soluțiile propuse de cei care sunt afectați direct!

Nu ne mai jigniți inteligența, cu calculele meschine, pe care vi le faceți la partid și în interminabilele ședințe de guvern!

Gândiți! Acționați! Asumați-vă! Au dovedit-o deja: românii sunt oameni realiști și responsabili! Stabiliți calendare și reguli și le vom respecta, ca și până acum!", se arată în mesajul Graţielei Gavrilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel