Gard refugiați. Ungaria acuzată că maltratează imigranții

Acuze grave la adresa oamenilor legii și Guvernului de la Budapesta care ar permite maltratarea refugiaților prinși la gardul ridicat la granița cu Serbia. The Independent a publicat un material în care mai mulți refugiați povetesc cum au fost bătuți și filmați de polițiștii unguri de la frontieră. 

"Când ne bat, se uită unii la alții și râd. Polițiștii când ne agresează, își fac selfie-uri cu noi. "

Mărturia aparține lui Shahid Kham, un solicitand de azil din Pakistan. Abuzurile ar fi făcute de oamenii legii care păzesc gardul de la graniță ridicat de Ungaria pentru blocarea imigranților. 

Kham spune că a fost atacat înainte să fie fotografiat și apoi a fost urmărit cu ajutorul câinilor polițiști: " ne tratează ca pe niște animale" 

Organizațiile umanitare din Ungaria spun că acest gen de tratamente aplicate refugiaților a evenit un soi de politică în Ungaria, conform The Independent. Aceeși sursă spune că multiplele avertismente ale Națiunilor Unite nu ar fi avut niciun efect asupra guvernanților de la Budapesta. 

Organizațiile umanitare spun că au intrat în posesia a numeroase clipuri video și fotografii cu imigranți torturați. Reprezentanții ONG-urilor spun că autoritățile ungare ar fi legalizat filmarea imigranților la graniță, iar astfel se justifică apariția acestor filmări și fotografii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel