Galaţi: Investiţie de peste 9,4 milioane lei pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie

[] []

23 mai 2019 / 15:40
Salveaza PDF Comentarii

Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi va beneficia de investiţii de peste 9,4 milioane lei prin implementarea unui proiect finanţat din fonduri europene, care vizează extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate al unităţii sanitare, a declarat joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, bugetul total al proiectului 'Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare Ambulatoriu Integrat de Specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi', finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, este de 9.460.217 lei, din care 6.598.453 lei reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar peste 2.600.000 lei, finanţare nerambursabilă din bugetul naţional.

Ambulatoriul de specialitate va avea la parter camere de investigaţii şi de comandă pentru radiologie, cameră obscură, cabinetul medicului radiolog, camera de comandă a computerului tomograf (CT), camera de investigaţii CT, camere de precolectare a deşeurilor şi o cameră pentru recoltarea sângelui. Tot la parter se vor găsi şi o sală de aşteptare, spaţii separate pentru femei şi bărbaţi, destinate pregătirii pacienţilor pentru investigaţii sau pentru tratamente, arhiva ambulatoriului şi a CT-ului, grupuri sanitare şi un spaţiu de depozitare. La etaj, ambulatoriul va avea un cabinet de pneumologie pentru adulţi, cabinet de pneumologie pentru copii, cabinet de explorări funcţionale, cameră de recoltare spută, săli de aşteptare pentru copii şi pentru adulţi şi săli de tratamente separate pentru cele două categorii de pacienţi. În spaţiul rămas liber va fi amenajat un vestiar, un spaţiu de depozitare, grupuri sanitare şi un birou de evidenţă medicală şi programare a pacienţilor.

Noul ambulatoriu va avea o suprafaţă totală de peste 800 de metri pătraţi, iar proiectul prevede şi lucrări de reabilitare termică a anvelopei clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde, instalarea de pompe de căldură de tip aer-apă, instalarea de sisteme de climatizare, ventilare naturală. Preşedintele CJ Galaţi a precizat că o sumă importantă din proiect va merge către dotarea cu aparatură medicală modernă, scrie Agerpres.

'Peste trei milioane de lei înseamnă dotare cu aparatură şi echipamente medicale performante. Ca noutate, ambulatoriul va fi dotat cu un computer tomograf de ultimă generaţie, o instalaţie de investigaţie imagistică care în zilele noastre a devenit indispensabilă în acest domeniu al medicinii. Pe lângă CT, va fi adusă şi o instalaţie nouă de radiologie, alături de numeroase alte dispozitive care vor duce la îmbunătăţirea calităţii actului medical şi la sporirea accesului pacienţilor la aceste investigaţii. După modernizare şi extindere, ambulatoriul va avea circuite separate, cabinete separate pentru adulţi şi pentru copii, ceea ce ne apropie de respectarea regulilor europene în domeniul sanitar', a spus Costel Fotea. Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi are o capacitate de 350 de paturi, iar anual aproximativ 6.000 de pacienţi din Galaţi şi din judeţele învecinate sunt internaţi în unitatea sanitară. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26