Gafă gravă sau exprimare nefericită a lui Băsescu în cazul Papici?

basescu gafa
basescu gafa

Președintele Traian Băsescu a vorbit la telefon, miercuri, cu procurorul Lucian Papici, fostul șef al secției I a DNA, a dezvăluit șeful statului. Băsescu a insistat, în timpul unei declarații de presă, că este prima oară când vorbește cu Papici. Președintele revenea după fiecare propoziție cu precizarea că nu l-a văzut niciodată pe procurorul DNA și că discuția în premieră, de miercuri, a fost una telefonică. Pe parcursul acesteia, Băsescu a constatat, surprins, că procurorul Papici este mai tânăr decât își închipuia și că are o ”față hotărâtă”.

Băsescu i-a făcut un scurt portret lui Lucian Papici în timpul unei declarații de presă, a împărtășit publicului cum îl plăsmuia în imaginația lui înaintea convorbirii telefonice: un procuror mai în vârstă, ”trecut prin parchete” și tuns zero, așa cum apare în fotografiile din ziare. Deși spune că a vorbit doar la telefon cu Papici, președintele a remarcat că procurorul are ”față hotărâtă”, după cum reiese din declarațiile sale.

”A fost surprins. Nu ne-am auzit niciodată până atunci și nu ne-am văzut, eu am văzut… nici nu mi-l imaginam așa, am văzut figura procurorului Papici acum câteva săptămâni, când a fost în dezbatere problema schimbării abuzive a lui Papici de la Secția I, după ce primise o delegație pe trei luni. Nu l-am văzut niciodată, i-am văzut poza prin ziare și am văzut că e tuns zero, dar m-a surprins că e mai tânăr decât credeam. Îl credeam mai în vârstă, un procuror mai trecut prin Parchete, mi s-a părut un procuror tânăr, față hotărâtă, și astăzi l-a surprins că l-am sunat, e prima dată când eu am schimbat câteva cuvinte cu acest om și vă repet, nu l-am întrebat nimic despre dosar, i-am cerut doar scuze că datorită jocului politic al primului ministru a fost implicat într-un scandal public pe care nu îl merita”, a declarat Băsescu, întrebat de un jurnalist care a fost reacția procurorului Papici când a primit un telefon de la șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel