Gabriela Firea, semnal de alarmă: Dovadă de iresponsabilitate

În condițiile în care credibilitatea sistemului public de sănătate din România este pusă la grea încercare de scandalurile repetate privitoare la condițiile precare din spitale, care au culminat cu cel legat de dezinfectanți, Primăria Capitalei își permite luxul de a bloca finalizarea primului spital de stat construit în București în ultimii 30 de ani, spune Gabriela Firea.

"Spitalul „Victor Gomoiu" va fi, în momentul în care va deveni funcțional, cel mai modern spital pentru copii din România, în care vor lucra peste 500 de cadre medicale, dintre care cel pușin 100 de medici. Investiția, în valoare de peste 200 de milioane de lei, este realizată în proporție de 90%, însă nu poate fi dusă la bun sfârșit din cauza neînțelegerilor dintre beneficiar – Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor – și compania belgiană care execută lucrările.

Motivele invocate de funcționarii Primăriei pentru a nu onora deconturile trimise la plată de constructor sunt de ordin birocratic și faptul că de mai bine de jumătate de an nu se găsește o cale pentru deblocarea situației denotă dezinteresul manifestat de actuala conducere interimară a Primăriei față de cetățenii Bucureștiului. La fel ca și în cazul Arenei Naționale, se urmăresc interese politice meschine, ceea ce reprezintă o dovadă de iresponsabilitate.

Pentru că fiecare zi de întârziere a dării în folosință a acestui spital înseamnă nu doar zeci de mii de lei despăgubiri cerute de fiecare din părți celeilalte, ci și mai puțini copii vindecați sau chiar mai puține vieți salvate", a spus Gabriela Firea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel