Furtuna tropicală Ida ar putea lovi duminică cu intensitatea unui uragan. Alertă în Statele Unite

Furtuna tropicală Ida ar putea lovi duminică cu intensitatea unui uragan / Foto: Pixabay
Furtuna tropicală Ida ar putea lovi duminică cu intensitatea unui uragan / Foto: Pixabay

Furtuna tropicală Ida ar putea lovi duminică cu intensitatea unui uragan în sudul SUA.

Furtuna tropicală Ida ar putea lovi în acest weekend coasta Golfului Mexic în apropiere de New Orleans cu puterea unui uragan, după ce ar urma să crească în intensitate în cursul nopţii, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) vineri dimineaţă când au fost emise atenţionări de furtună tropicală în majoritatea zonelor vizate, informează Agerpres, citând Reuters.

A fost declarată stare de urgență



Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, a declarat stare de urgenţă joi seară. Viteze ale vântului de aproximativ 177 km/h, cu rafale de 210 km/h ar putea lovi statul, au indicat meteorologii.

"Acum este momentul ca populaţia să îşi finalizeze planurile de urgenţă", a indicat Edwards într-un comunicat.

"Acest tip de ameninţare vine cu probleme suplimentare, perioada pentru pregătiri fiind foarte scurtă. Până sâmbătă seară, toată lumea ar trebui să se afle în locul în care intenţionează să se adăpostească de furtună", a adăugat guvernatorul.

Traseul furtunii Ida



Potrivit prognozelor, Ida urmează să treacă peste vestul Cubei, înainte de a-şi continua deplasarea cu 25 km/h, a precizat NHC.

Furtuna se afla vineri dimineaţă la aproximativ 80 de kilometri nord-vest de Insulele Cayman, fiind însoţită de viteze ale vântului de 75 km/h, a notat NHC. 

A nins în cel mai secetos loc din lume

Cel mai secetos loc din lume a fost acoperit de zăpadă. Supranumit “Polul Uscăciunii”, deşertul Atacama a fost scena unei ninsori ca în basme. Orașul El Salvador, adânc în deșertul Atacama a avut parte joi, 26 august 2021, de zăpadă.

Imaginile din zonă arată mașini acoperite de zăpadă, iar copiii jucându-se fericiți, într-o regiune care vede doar câțiva mililitrii de ploaie pe an. Ninsorile sunt așteptate în mod periodic, o dată la câţiva ani, în deșertul Atacama, în lunile iunie și iulie, nicidecum în august.

”Pentru această perioadă a anului, sfârșitul lunii august, este relativ neobișnuit, deoarece zăpada este de obicei văzută aici în iunie și iulie”, a spus meteorologul Daniel Díaz, de la Centrul Meteorologic Regional de Nord.

În deşertul Atacama, precipitaţiile sunt extrem de rare. Se estimează că între anii 1570 şi 1971, în Atacama nu a fost nicio ploaie semnificativă. Vezi imaginile video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel