Funeriu: "Cornul şi laptele" va fi destinat doar copiilor defavorizaţi sau înlocuit cu o masă caldă

Funeriu remaniere
Funeriu remaniere

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, după o dezbatere cu deputaţii PDL, că sunt mai multe variante pentru "Cornul şi laptele", fie să primească aceste produse doar copiii "vulnerabili", fie ca acest program să fie înlocuit cu o "masă caldă".

Funeriu a precizat că, în prezent, copiii până în clasa a opta primesc cornul şi laptele gratis, scrie Mediafax.

Ministrul a precizat că trebuie analizat dacă este bine, în continuare, să beneficieze toţi copiii de program sau numai "cei mai vulnerabili".

"Foarte multă lume spune că sunt copii ai căror părinţi au posibilităţi materiale şi care nu au nevoie de un astfel de program", a explicat Funeriu. El a arătat că trebuie analizat şi dacă programul cornul şi laptele trebuie înlocuit cu o masă caldă pe zi.

O altă decizie care trebuie luată este legată de instituţiile care vor gestiona acest program, Consiliul judeţean, Consiliul local, şcoala sau Inspectoratul şcolar.

Deputatul PDL Doiniţa Chircu a precizat că majoritatea opiniilor exprimate la dezbatere a fost că programul cornul şi laptele este "uzat" şi "trebuie neapărat regândit".

Ea a adăugat că una dintre variante ar fi acordare unei mese calde, fie prin cantinele şcolilor, fie printr-un serviciu externalizat, menţionând că decizia ar putea aparţine consiliilor de administraţie ale şcolilor.

"Cornul şi laptele" ar putea fi înlocuit cu o masă caldă, ori să fie destinat copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel